VV Opende al een jaar ongeslagen

We komen dit seizoen superlatieven te kort in een magistraal seizoen. Een seizoen wat alleen maar gekenmerkt wordt door hoogtepunten. Afgelopen zaterdag kon daar weer een heuglijk feit aan toegevoegd worden. Op 7 mei (2022) was er de laatste nederlaag in competitieverband. Destijds moest Opende zijn meerdere erkennen in Ternaard (2-0).

Hoe anders loopt het sindsdien? Natuurlijk zitten er echt wel eens mindere wedstrijd tussen, maar toch “een jaar lang ongeslagen blijven is niet niks” en een felicitatie voor de mannen van Wijbenga en Elzinga is dan ook op zijn plaats.

Afgelopen zaterdag was Voetbalvereniging Dokkum de tegenstander en Dokkum liet zien dat ze veel te laag op de ranglijst staan. De spelers van Sip Jaap Bos maakten het de Peenders in de eerste 20 minuten ontzettend lastig. In deze fase was Omer Dahir de plaag voor de Peender achterwaartsen. Het was ook Dahir die met een magistraal schot de openingstreffer op het scorebord zette. Na deze fase trok Dokkum de wedstrijd nog meer naar zijn hand. Het was aan het houtwerk en Martin Alma te danken dat de thuisploeg niet verder uitliep.

En toch rechte Opende ook deze wedstrijd de rug. Allereerst waren het Vlastuin en Corwin Westerhof die wat speldenprikjes uitdeelden. Kort voor rust mocht Jarno Westerhof aanleggen voor een vrije trap. Zijn krul belande via de vingertoppen van de keeper en de paal voor de voeten van de alerte Stephan Karst. Het was voor Karst een koud kunstje om de bal in de lege goal te schuiven. Daardoor gingen de mannen met 1-1 rusten.

Na rust was er een heel ander spelbeeld. Dokkum probeerde nog wel druk te zetten, maar kwam er maar spaarzaam meer aan te pas. De hardwerkende Arnold Oosterbaan en Siemon Kuperus zagen eerst nog pogingen gestrand op de goede (en lange) keeper van Dokkum.

Toch kon het onheil voor Dokkum niet uitblijven. In de 70’ste minuut werd het pleit beslecht en was het Siemon Kuperus die een corner van Maurice Postma tegendraads en met uiterste precisie wist binnen te koppen (1-2).

Dokkum probeerde het nog met een “stormram” voorop en gaf achterin noodgedwongen extra ruimte weg. Een kolfje naar de hand van deze gretige Peender ploeg. In de 90’ste minuut werd de zege dan ook veilig gesteld. Youngster Maurice Postma had oog voor de vrijstaande Jarno Westerhof. De man, welke in een bloedvorm steekt, gelet op zijn 6 treffers uit de laatste 3 wedstrijden, wist ook nu wel raad met dit buitenkansje en tekende de eindstand aan (1-3).

Het moet nogmaals gezegd: Dokkum staat veel te laag in deze competitie en moet er nog alles aan doen om zich rechtstreeks veilig te spelen.

Voor Opende kan het maar niet op……een jaar lang ongeslagen…..op 13 mei wacht de volgende kraker en komt het lastige vv VIOD Driesum op bezoek. In een mistige uitwedstrijd werd destijds tot een puntendeling gekomen. Na afloop van deze wedstrijd en ter afsluiting van het Jan Swieringa Toernooi (welke in de week van 8 t/m 13 mei op ons sportpark wordt gehouden) zal Jayden Zangeres ons op deze dag in extase brengen met haar zangkunsten.

Peender man of the match: “De twaalfde man”, in Dokkum zelfs per fiets aanwezig en dat in wedstrijden ‘om des keizers baard’. Chapeau dat het publiek hondstrouw is en ook nu (er niks meer op het spel staat) de club en de spelers blijft steunen.