Opende wint ook van de weergoden (0-4).

Onder zo nu en dan erbarmelijk slechte omstandigheden heeft Opende ook de uitwedstrijd in Marrum tot een goed einde gebracht.

Het was zo’n middag, dat wanneer het tegenzit, en de weerselementen ook parten spelen er zo punten verloren konden worden. Dit Opende is echter moeilijk te stoppen. Slechts sporadisch kwam Marrum eruit en dat in een eerste helft waarin zij de wind pal mee hadden.

Opende probeerde het met verzorgd samenspel en was de eerste helft ook veruit de betere. Toch was het wachten tot minuut 35 voor de openingstreffer. Meteen was het ook de mooiste aanval van de middag. Opgezet door de gebroeders Postma kwam de bal aan bij Arnold Oosterbaan. Hij speelde prachtig Jarno Westerhof vrij en met een diagonale schuiver zette hij de 0-1 op het scorebord.

Kort voor de rust vuurde Niels de Jong nog een granaat richting de linker bovenhoek. De keeper kapituleerde echter niet en met een katachtige reflex wist hij Marrum met de kleinst mogelijke achterstand te laten rusten.

Na rust had Opende de wind in de rug en gedragen door de wind was het een lange bal waar Oosterbaan heil in zag. De altijd hardwerkende flankspeler geloofde in een bal die in de handen van de keeper leek te vallen, maar net daarvoor kwam de lange teen van Arnold er tussen en dit betekende 0-2.

Marrum beet hierna iets meer van zich af, maar Martin Alma bleek ook in de Friese klei niet te passeren. In de 70’ste minuut kon het manmachtig opgekomen Peender publiek weer op de banken gaan staan. Jarno Westerhof liet een granaat van zijn sterke linker pantoffel vertrekken en deze belandde in de linker bovenhoek.

Het toetje kwam hierna van de voet van de voet van Roan Alssema. Na goed storend werk van de sterk ingevallen Daan Vlastuin wist ook hij met een granaat doel te treffen (0-4).

En zo bleek het, waar het vooraf afwachten was wat de weergoden beslisten, toch een makkelijke overwinning voor de Peendermantsjes te worden. Daarbij aangegeven dat Opende ook nog twee doelpunten zag worden afgekeurd.

Opende kan zich opmaken voor het kampioenschap. Aan de formatie van Elzinga-Wybenga zal er alles aan gelegen zijn om dit zonder nederlaag te bereiken. Om dit te bereiken is de eerstvolgende horde Ropta Boys.

Volgende week zullen we op “De Olde Wierden” bekijken of de harde wind inmiddels is gaan liggen. Dan bekijken we opnieuw wat het voetbal ons gaat brengen.