Opende wint ook in strieminne wedstrijd.

Het was vandaag “stroomin’, maar ook stroominne wedstrijden moet je winnen aldus vaste supporter Sjoerd Dijkstra.

Het was een wedstrijd waarin de keepers lieten zien dat zij bepalend kunnen zijn. In de hoofdrol deze x de keeper van Ropta Boys, met name met zijn voetenwerk bleek hij geweldig.

Ropta Boys verdiende op basis van inzet en passie zeker een punt, maar toch was het vanuit Opende-perspectief wachten op de winnende. Deze viel er uiteindelijk ook en dat mag ook weer als kracht omschreven worden.

Deze keer echter geen lovende woorden. De wedstrijd was amper het aangluren waard en Opende mocht Martin Alma danken dat hij wel scherp aan de wedstrijd starte.

De beste man van de eerste helft, en misschien ook wel van de wedstrijd, Jan Bandstra, besloot om in de eerste helft de snode plannen van Ropta Boys uit te drukken. Met een mooie kap en idem draai wist hij de trekker over te halen en Ropta Boys op voorsprong te zetten (0-1).

Opende rechte de rug en er ontspon zich een gelijke strijd, waarbij Opende nog in de eerste helft de gelijkmaker wist te forceren. Corwin Westerhof werd gelanceerd, zijn doeltreffen werd gepareerd door de prima acterende keeper van de Ropta Boys, maar Maurice Postma was er als de kippen bij om de geboden rebound binnen te knallen.

Er werd dan ook gerust met 1-1 en voor het eeest sinds tijden was er vanuit het fanatieke deel van het publiek van Opende gemor te horen.

Het was niet best…..En ook de tweede helft bood geen reden om van dit gemor af te wijken.

Het was allemaal niet best, al wist Opende wel een veldoverwicht te creëren. De ingevallen Daan Vlastuin bleek maar weer eens goud waard te zijn voor zijn club om de wedstrijd over de streep te trekken. Hij wist, als een echte spits, het enige slippertje van de Ropta Boys doelman te verzilveren. Een hard gelach aan Opende zijde, maar ook een “eye-opener”, want Opende kreeg deze wedstrijd meer dan wat het verdiende.

De driepunter werd wel als een ware kampioen gevierd en dat mocht ook. ”Niet goed, maar als je deze ook over de streep trekt, dan doe je het goed”, aldus Sjoerd.

Opende wist dus met 2-1 te winnen en mag zich nu opmaken voor de ‘finale’ van hun competitie. In de komende wedstrijden zal het kampioenschap binnengehengeld worden. Na Birdraard uit kan Drogeham uit, of Lions daarna thuis, al beslissend daarvoor zijn. Maar zoals al eerder gememoreerd is de bepaling aan Opende. Alleen zij bepalen de tijd waarop het TIJD is…..