Friese Boys niet opgewassen tegen vv Opende (2-5).

Afgelopen zaterdagmiddag troffen Friese Boys en Opende elkaar in Kollumerzwaag. Daarbij starten de beide teams het duel nog zonder puntenverlies.

Dat daar deze wedstrijd verandering in zou komen was bekend en in de eerste minuten liet Opende er geen gras over groeien. Zij zouden degene zijn die ongeslagen de competitie zouden vervolgen.

Met verzorgd aanvalsspel werden er enkele mooie aanvallen op de mat gelegd. Een foutieve inspeelpass kwam in de veertiende minuut via de gebroeders Westerhof bij Niels de Jong, hij hield met een droge schuiver de trekker over (0-1).

Het Peender publiek kon hierna, dacht men, rustig achterover gaan zitten. Zo had Opende in deze fase ook kansen op meer, maar keeper Boorsma bleek een sta in de weg voor Jarno Westerhof en tweemaal Roan Alsema.

Een snelle vrije trap aan Opende zijde werd in de vierentwintigste minuut ingeleverd en na een snelle uitbraak en prima voorzet vanaf links mocht Pier Kempenaar de 1-1 vanuit het niks tegen de touwen knikken.

Hierna pakte Opende de aanvalsdrang weer op en in de vijfendertigste minuut was het Corwin Westerhof die met een schitterend gekruld schot de 1-2 in de bovenhoek deed belanden.
Meteen na deze treffer stond Dirk Greijdanus oog in oog met Eppie Pijpker, waarbij laatstgenoemde met de voet redde.

Wederom een gelijkmaker zou ook absoluut de verhouding niet hebben weergegeven, waarbij Niels de Jong dit in drieenveertigste minuut meer tot uiting liet komen. Hij wist goed voorbereidend werk van Corwin Westerhof te belonen met de 1-3.

Na rust leek er aanvankelijk weinig in de score te veranderen. Pas in de laatste tien minuten kwam hier verandering in. Eerst was het Roan Alssema die in de 83’ste minuut Niels de Jong wegstuurde en de Jong ronde hierbij zijn “hattrick” gedecideerd af. Kort hierop mocht De Jong nogmaals alleen op keeper Boorsma afgaan. Deze maal kwam Boorsma als winnaar uit de strijd, maar de ingevallen Edwin Elzinga was er als de kippen bij om de afvallende bal op te pikken en binnen te werken (1-5)

In de absolute slotfase werkte Erwin Henstra zijn directe tegenstander naar de grond en daardoor mocht Jesse van Balen vanaf de penalstip de eindstand van 2-5 op het scorebord brengen. Dit deed hij in twee etappes, waarbij de elfmeter gekeerd werd, maar de rebound alsnog een prooi werd voor Van Balen.

Al met al een overwinning van de mannen van Wybenga en Elzinga, waar niks op af te dingen valt. ”Het was de eerste helft genieten van de bovenste plank van us Peendermantsjes” aldus supporter Pieter Hiemstra.

Volgende week mag Opende thuis tegen Birdaard proberen om de ongeslagen status te behouden. Ook van de kleikluuten mag verwacht worden dat ze de aansluiting met de top van de competitie willen behouden en ook daarvoor is een resultaat op de Peender velden nodig.