Remise bij vv Opende-Grootegast (1-1)

Afgelopen zaterdag stond er voor Opende alweer een bekerderby op het programma. Onder heerlijke omstandigheden, waarbij een buitje voor een lekker snel veld zorgde, was er veel publiek op deze derby afgekomen.

Het publiek nam netjes plaats achter de omheining en zag een gezapig potje voetbal.

Waar in het verleden de vonken er van af spatten in deze wedstrijden daar wou deze editie maar moeilijk op gang komen.

Jarno Westerhof werd al vroeg in de wedstrijd door Daan Vlastuin weggestuurd, de listige steekpass van Vlastuin werd niet op waarde geschat en hierdoor kon de keeper prima zijn goal verkleinen.
Vijf minuten later snelde Westerhof langs de verdediging maar beloonde dit niet met een treffer, zijn poging miste kracht en was wederom een prooi voor de groen-witte goallie.

Hierna had Fc Grootegast een optisch veldoverwicht waarbij het de snelle voorwaartsen probeerde te lanceren. Veel gevaar kwam hier niet uit.

Nadat de wedstrijd wegens een blessurebehandeling voor Jelmer Schuil van de gasten even had stil gelegen leek de wedstrijd met een 0-0 ruststand in te worden gegaan. De linkeraanvaller van Gyootegast dacht hier echter ander over en nadat hij simpel de bal had veroverd snelde deze richting de zestien meter. Zijn pegel, al leek deze houdbaar, vloog in de touwen en daardoor werd er met 0-1 gerust.

De tweede helft was nog maar net begonnen en Jarno Westerhof wist na een mooie actie nu het net wel te vinden. Hij ronde resoluut af en zette zijn ploeg op 1-1.

Opende had daarna een betere fase, waarbij een uut de draai genomen bal door Siemon Kuperus het doel mistte. In de zestigste minuut kwam al het laatste wapenfeit van Opende.

Jarno Westerhof stoomde op en pegelde de bal richting de tweede paal. De instormende Wietse Eringa kwam hierbij bij dr tweede paal net een ternlengte te kort.

Ook de gasten ontbeerde het de tweede helft aan stootkracht en daarom eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Hierbij waren beide trainers niet (geheel) tevreden. Johannes Veenema was blij te zien dat zijn ploeg de rug rechtte na de 1-1, waarbij in voorgaande wedstrijden de groen-witten de kopjes bij een tegenslag nog wel eens lieten hangen.

Aan Peender zijde had Wierd Kuipers meer van zijn ploeg verwacht, al was de gehele trainingsweek ook al wat gezapig geweest. “Je hoopt dat de boys in de wedstrijd de knop kunnen omzetten, maar niks bleek hier in de eerste helft van te zien”. “In de tweede helft geven we wel iets meer gas en komen ook op gelijke hoogte”, maar meer hadden we deze wedstrijd ook echt niet verdiend.

Volgende week heeft Opende nog volop kans om de volgende bekerronde te bereiken. Het zal dan wel moeten afrekenen met het ambitieuze V.v. Niekerk. Waarbij deze tegenstander na twee bekerrondes nog de volle winst heeft behaald.