Opende frivool naar zege op Udiros 4-0.

In de tweede oefenwedstrijd van het seizoen 21/22 heeft Opende de eerste thuiswedstrijd met 4-0 gewonnen.

Tegen de mannen uit Nieuwehorne/Oudehorne waren de blikken met name gericht op oud-prof Oebele Schokker. De Maradona van de walden kwam er deze middag, net als geheel Udiros

niet aan te pas en mochten zich gelukkig prijzen dat de score niet nog veel hoger uitpakte.

Na wat speldenprikken stuurde Chiel de Jong in de tiende minuut Jarno Westerhof alleen op de doelman af, deze wist met de hand redding te brengen, maar dit bleek buiten de 16 meter te zijn. Een vrije trap was het resultaat en deze werd door Corwin Westerhof magistraal in de bovenhoek geplaatst (1-0).

Zeven minuten later was het Jarno Westerhof die, na een inworp van Roan Alssema, makkelijk wegdraaide van zijn directe tegenstander en vervolgens de 2-0 koel binnenschoot.

Voor rust heersten Siemon Kuperus en Erwin Henstra op het Peender middenveld. Veel van de aanvallen starten dan ook vanuit deze posities en verdedigend stond het als een huis.

Udiros wist alleen vanuit dode spelmomenten wat gevaar te stichten, waarbij Joep van de Haar in de eerst helft niet handelend hoefde op te treden.

Nog voor rust werd de 3-0 op het scorebord gezet. Een flitsende aanval belande via Jarno Westerhof bij Arnold Oosterbaan. Oosterbaan bewaarde het overzicht en zag Corwin Westerhof er nog beter voor staan. Voor de jongste Westerhof bleek het een koud kunstje om de 3-0 aan te tekenen.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Er werd nog tweemaal door Opende gescoord, waarbij 1 goal door (vermeend) buitenspel door scheidsrechter Elzinga werd afgekeurd.

De 4-0 kwam op naam van Daan Vlastuin, de geblokte spits kreeg de bal op een presenteerblaadje van Jarno Westerhof en liep de bal simpel binnen.

Voor Udiros liet Schokker eenmaal een vlammend schot los, waarbij Van de Haar deze uit de hoek ranselde. Zo wist Opende deze wedstrijd de nul te houden en kan het terugkijken op een prima oefenpot.

Aanstaande dinsdag wordt er alweer geoefend. Dan wordt er in Surhuisterveen om 20 uur afgetrapt tegen 't Fean'58.

Het is sowieso de week van de “slagen om de Skieding”. Aanstaande zaterdag treedt Opende voor de beker aan in en tegen VV Surhuisterveen (aanvang 14.30 uur).