Eerste bekerwedstrijd een prooi voor vv Opende

Afgelopen zaterdag moest er door Opende worden aangetreden in en tegen VV Surhuisterveen. Nadat er eerder deze week al verdienstelijk gewonnen was van 't Fean'58 (0-1) bleek ook de “tweede slach om de Skieding” in Peender voordeel te worden afgerond (1-4).

Het duel begon voortvarend voor de Peendermantsjes. In de eerste minuut schoot Corwin Westerhof een volley snoeihard op de lat, nog in dezelfde minuut opgevolgd door de volgende volley van de voet van Corwin, deze werd een moeizame prooi voor Theo de Haan.

In de zevende minuut werd de hardwerkende Arnold Oosterbaan gevloerd. De toegekende vrije trap bleek een kolfje naar de hand van Corwin Westerhof (0-1).

Hierna ontspon zich een meer gelijkwaardige strijd waarbij Surhuisterveen in de veertigste minuut een prima aanval door een katachtige reflex van Joep van de Haar gekeerd zag worden. Een minuut later leek de wedstrijd al in Peender voordeel beslecht te zijn. Na goed doorzetten van Roan Alssema gaf deze de bal mee aan Corwin, deze had broer Jarno Westerhof al op de korrel en lanceerde hem. Uiterst koelbloedig trof de oudste Westerhof het doel(0-2).

De wedstrijd leek dus beslecht, maar hier dacht Wesley de Vries anders over, vanuit een rebound wist De Vries van dichtbij uiterst koelbloedig de aansluitingstreffer te produceren. Hierdoor werd er met een 1-2 tussenstand gerust.

Na rust bleef het aanvankelijk rommelig aan Peender zijde, waarbij meestal te snel de aanval werd gezocht. Surhuisterveen liet met verzorgd aanvalsspel zien over prima opbouwende kwaliteiten te beschikken.

In de achtenzestigste minuut liet Arnold Oosterbaan na goed doorzetten en een lichte overtreding zijn tegenstander staan en gaf de bal op zijn beurt mee aan Daan Vlastuin, Daan speelde de bal door op Siemon Kuperus en na een korte versnelling scoorde Kuperus beheerst de 1-3.

Surhuisterveen bleek geknakt en in de tachtigste minuut resulteerde dit in de nekslag. De prima ingevallen Daan Vlastuin kapte en draaide zich zeer fraai vrij en ronde vanaf achttien meter goed af (1-4).

De mooiste aanval aan Peender zijde moest toen nog volgen. Een versnelling van Siemon Kuperus werd door hem meegegeven aan Arnold Oosterbaan, Oosterbaan kwam oog in oog met De Haan en besloot na een paar mooie bewegingen in plaats van zelf af te ronden, de bal opzij te leggen voor Jarno Westerhof. Helaas mikte Jarno te hoog.

Hiermee kwam een eind aan een, voor het neutrale publiek, mooie wedstrijd waarin Opende naast deze momenten, ook nog twee doelpunten door buitenspel zag worden afgekeurd en een voltreffer van Jarno Westerhof, welke achter de lijn leek te zijn geweest, niet als treffer te zag worden betiteld.

Surhuisterveen kan ook terugkijken op een prima partij, waarbij het voetballend niet veel voor Opende onderdeed. De individuele kwaliteiten aan Peender zijde bleken deze wedstrijd echter de doorslag te geven.

Voor Opende wacht nu een week training alvorens Fc Grootegast aanstaande zaterdag naar sportpark De Olde Wierden komt (14.30 uur). FC Grootegast verloor haar eerste bekerwedstrijd met 1-2 van haar andere buur (V.v. Niekerk).