Weer een terugblik op het weekend.

Bij Opende 1 maakte Machiel Helmus zijn comeback. De van stal gehaalde ‘wijnboer’ was bereid gevonden om de geblesseerde Eppie Pijpker en de werkende Jarnick Gjaltema te vervangen. Lang bleek Helmus de 0 te houden, maar in de laatste 10 minuten werd er toch gescoord in Haulerwijk. Uiteindelijk verloor het vlaggenschip met 2-1, waarbij het Peender doelpunt van Siemon Kuperus kwam.

Het derde elftal verloor in een avondwedstrijd met 1-0 bij Pelikaan S.

Dan de kraker van het weekend: thuis pakten de dames de tweede periode, door thuis met 1-1 gelijk te spelen tegen Marum. Opende wist voor rust op voorsprong te komen en had zelfs kans (en recht) op een grotere voorsprong. De dames wisten zich daarin niet te belonen. In de tweede helft was het billenknijpen en uiteindelijk wist Marum de gelijkmaker te forceren.
De pret was er niet minder om, want zeg nu zelf: “uit zeven wedstrijden negentien punten behalen” is een SUPER prestatie. Hulde voor het vlaggenschip van de dames! Er mag feest gevierd worden, maar vanaf zaterdag moet er weer volop gepresteerd worden! Er is dit jaar veel mogelijk voor de dames van Dennis Ryan en het succes van de tweede periode volgende is er nog veel meer mogelijk in de derde klasse!

Bij de jeugd was er een winderige wedstrijd van JO17 op Terschelling. Helaas een nederlaag, maar wel eentje waarbij men nu al uit kijkt naar de rematch op de Peender greide.

De thuiswedstrijden van de jeugd waren sprankelend. J013 won met liefst 19-0 van Marum, JO11-2 won met 3-1 van VeV Leek en J010 wist na een 0-2 ruststand met 4-3 de allereerste driepunter in de eerste klasse te behalen.

Vanaf nu gaan alle seinen op volop en zal iedereen zijn wedstrijden weer spelen. Succes allemaal!