Veel doelpunten in Oerterp

Zaterdag speelde de JO17 tegen Oerterp voor de punten in de competitie. Dat de blauwkes verloren hadden van de lytse mantsjes in de beker zat hun niet lekker en dit had de coach destijds ook al benoemd. Het is niet terecht wij waren beter en pakken jullie in november wel aldus de wijze woorden van de coach. Het GP duo had een gewijzigd strijdplan en hoopte maar dat een ieder dit snapte en goed zou uitvoeren. Oerterp probeerde vanaf de eerste minuut gelijk met de lange bal druk uit te oefenen maar daar waren onze mantsjes niet van onder de indruk. Er werd weinig ruimte weggegeven en via via werd de bal naar voren gebracht. Na twintig minuten had Opende vier keer aangevallen en drie keer weten te scoren dus de coaches waren in hun nopjes over de uitvoering. Maar we moeten wel bij de les blijven want de blauwkes zetten onder aanvoering van hun coach alles op alles om ook te scoren. En zo wisten ze net voor de rust uit een counter ook een doelpunt te maken. Ruststand 1-3. In de rust werden de Peendermantsjes gewaarschuwd blijf scherp en hou het simpel we geven soms te makkelijk de bal weg. Na drie wissels te hebben uitgevoerd kon er begonnen worden aan het tweede bedrijf. En die liep heel anders dan velen hadden verwacht. Bijna elke lange bal of voorzet van Oerterp werd omgezet in een doelpunt. Tegen de wind in spelen, slap verdedigen en niet als team voor elkaar strijden had tot resultaat dat de stand werd omgedraaid. Na de 2-3 maakte Opende direct de 2-4 maar ook Oerterp scoorde gelijk in korte tijd meerdere keren en zette zo de 5-4 op het bord. Met nog vijf minuten op de klok speelde Opende alles of niets, beste kansen op de gelijkmaker kwamen er ook maar tot scoren kwamen ze helaas niet meer. En zo liepen de mannen met een nederlaag van het veld. Het GP duo was het er over eens de eerste helft werd er geknokt als team maar de tweede helft was dit behoorlijk minder en dan kom je onder druk te staan. Het GP duo had ondanks het verlies toch genoten van het doorzettingsvermogen om alles op alles te zetten voor de gelijkmaker. Na terugkomst in Opende werden de coaches opgewacht door de har(ry)de kern en consorten, witte zakdoekjes..... en ook de kalkoen en de kerst werden al genoemd aan de tafel maar hier was het duo niet van onder de indruk. Onder het genot van een hapje en een sapje werd er nog even uitvoerig over het voetbal en de dagelijkse dingen gesproken. Volgende week een nieuwe kans op resultaat thuis tegen de groen gelen uit Harkema. Oant sjen ien de Peen.