Thuis wedstrijden 35+1

Jammer genoeg moesten enkele mannen  afzeggen voor dit thuis toernooi. Het vermoeden binnen het team is, dat  waarschijnlijk de druk voor coach Van Doezum te hoog was geworden. Hij had een goede vervanger gevonden in vaste keeper Tony komkommerooney, die al ruim voor aanvang de spullen al had klaar gezet, maar door de spanning de ballen was vergeten. Verder was alles prima geregeld. Vlastuin nog steeds geblesseerd van de competitie in Niekerk, maar als toeschouwer aanwezig.

De eerste wedstrijd tegen de altijd lastige en fitte ploeg VEV moesten we direct vol aan de bak. De wil om deze ploeg nu eindelijk te verslaan was vanaf de eerste minuut duidelijk. Na kansen over en weer en goed keeperswerk van Tony konden we lang de nul vasthouden. Halverwege de wedstrijd werd er gescoord door Gerard Chickie. Deze voorsprong kwam  in de rest van de wedstrijd niet meer in gevaar en er werd afgesloten met een overwinning. Peter Vlastuin had een hotline met de spelers die vanavond niet mee konden doen. De eerste drie punten waren binnen.

In de tweede wedstrijd tegen Grijpskerk, met de euforie van de eerste wedstrijd nog in de benen, was het goede spel van Opende ver te zoeken en werd deze wedstrijd onnodig verloren. Halverwege de wedstrijd werd er gescoord door Grijpskerk. Hierna probeerde de vaste spits van Opende, Tweety, met allerlei kunst- en vliegwerk te scoren met helaas geen resultaat.

In de derde wedstrijd moest worden aangetreden tegen de buren uit Grootegast. Ook deze matige wedstrijd werd onnodig verloren door een doelpunt uit  een vrije trap van Grootegast. Ook daarna werd er vanuit alle hoeken geprobeerd te scoren wat ook deze keer niet lukte. Omdat er op dit toernooi vijf ploegen meedoen, mocht Opende hierna hun welverdiende rust pakken.

De energiedrankjes werden uit de kantine aangerukt om tijdens de laatste wedstrijd tegen Roden nog even te laten zien waar de 35 + van Opende tot in staat is. Coach Tony greep keihard in en Tweety op de bank plaatsnemen. Het hele team was hierna gewaarschuwd! Vanaf het begin van de wedstrijd liet Opende het betere voetbal zien.  Binnen enkele minuten scoorde alweer Gerard Chickie zijn tweede doelpunt van de avond.  De hele avond had jager Wielie zijn vizier niet op scherp maar door de druk van de coach lukte het toch nog om de trekker over te halen. Binnen  tien minuten stond het al 2-0 voor Opende. Door een snelle counter werd er nog gescoord door Opendender fotograaf Florin. Deze werd eindelijk beloond voor het harde werk de hele avond. Roden geloofde het wel na deze 3-0  maar coach Tony was nog niet tevreden en wilde druk op de goal van Roden houden. Wielie scoorde twee minuten voor de tijd de vierde treffer voor Opende. Zo konden we uiteindelijk met zes punten de kleedkamers opzoeken. Er zit een stijgende lijn in: vorig jaar werd op hetzelfde toernooi thuis maar 1 punt gehaald.  We konden met opgeheven hoofd de kantine betreden waar het nog lang gezellig was. Ondertussen was de hotline van Peter ook nog geopend en werden er nog wat berichten over en weer gedeeld. Dit onder het genot van een hapje en een drankje en niet te vergeten de schaaltjes komkommers.