Snelle goals in Drachten.

Het wachten op de vervangende scheidsrechter duurde voor het publiek langer dan de eerste goals. Binnen acht minuten hadden de Peendermantsjes al twee keer gescoord. Voor de trainer van de tegenstander gelijk reden om in te grijpen en hij wisselde gelijk twee spelers. Al snel was te zien dat deze verse wissels over snelheid en duelkracht beschikken. Maar met een 0-2 voorsprong voetbalt het toch net iets makkelijker en als je dan als team hard werkt komt het wel goed. De wisseling van arbiter pakte voor de Peenders goed uit want er werd af en toe hard gespeeld en deze man in het zwart wist heel goed hij dit moest aanpakken. Opende wist nogmaals te scoren en op een kapotte schoen na werd het einde van de eerste helft zonder verdere kleerscheuren gehaald en was er even tijd om alles weer op een rijtje te zetten. Even een paar verbeterpuntjes en een wissel doorvoeren en er kon begonnen worden aan de tweede helft. Waar het GP duo bang was voor een harde onrustige tweede helft verliep deze heel rustig. De arbiter hield binnen de lijnen de stemming positief maar ook buiten de lijnen was het stil geworden. Het strijdplan van Drachten was gewijzigd en Opende kon dus maar bij de les zijn. Ondanks dat het spel meer op de helft van Opende werd gespeeld wist Opende nog twee keer te scoren en met de enorme werklust wisten ze tot het laatste fluitsignaal de Drachtsters van scoren af te houden. En zo werd de vooraf afgesproken eerste doelstelling gehaald en dit was niet de enigste ook de tweede en derde werden gehaald. Klasse prestatie. De doelpunten werden vandaag binnen geprikt door Niels, Erwin, Dani en Ide. Met deze 0-5 overwinning gaan de Peendermantsjes met een goed gevoel richting de laatste drie wedstrijden tegen de top drie. Twee van deze wedstrijden worden op het eigen sportpark gespeeld en de middelste is een uitwedstrijd. Het team hoopt op veel steun langs de lijn en het GP duo rekent ook weer op de aanwezigheid van mister E en T. De wedstrijden zijn om elf uur dus dan ben je wel uitgeslapen mister E. Het worden dus de komende weken spannende tijden voor het GP duo, houden ze de aansluiting bij de eerste vier ploegen of blijven ze in de middenmoot hangen ? Het bestuur zit er ook bovenop want waar anders in de winterstop wordt geëvalueerd, heeft het duo nu al een uitnodiging ontvangen voor 25 november gelijk na de eerste wedstrijd tegen een top drie team om een tussentijdse evaluatie te houden. Na telefonisch contact met het duo kan ik u vertellen dat zij zich geen zorgen maken omdat de vooraf gemaakte afspraken ruimschoots zijn nagekomen en dit hebben ze te danken aan de toppers van de JO17. Forza Boys.