Peendermantsjes verliezen in Kollumerzwaag.

Zaterdagochtend stond er weer een wedstrijd tegen de koploper op het programma. De Friese boys begonnen fanatiek aan de wedstrijd en de Peendermantsjes moesten gelijk aan de bak. Waar Opende de opbouw keurig van achteruit verzorgde was het bij de tegenstander lange ballen op hun snelle aanvaller. Te makkelijk verdedigen, foute passes en grote ruimtes weggeven en kansen niet afmaken zorgden er voor dat de thuisploeg de rust in ging met een 2-0 voorsprong. En dit was niet gebeurd als de Peendermantsjes vanaf de eerste minuut scherp waren geweest zoals tegen Drachtster boys. Na de break gingen de Peenders 3-4-3 spelen en waren er wat posities gewijzigd. Opeens stond er een Opende op het veld wat liet zien dat ze nog voor resultaat wilden gaan. Er werden meerdere kansen gecreëerd en het kon dan ook niet lang meer duren of de aansluitingstreffer moest vallen. Maar te sociaal handelen, slecht afwerken of de fysieke stugge verdediging zorgde er voor dat het balletje niet in het net viel. De Peenders waren de tweede helft de betere ploeg maar hadden gewoon pech dat de bal er niet in ging zelfs de paal werd nog geraakt. Naarmate het einde van de wedstrijd naderde gingen vermoeidheid en blessures parten spelen, maar helaas konden we niet wisselen en moest iedereen even door bikkelen. Friese boys wist hier van te profiteren en scoorde de 3-0. Ondanks het verlies kunnen we terug zien op een betere tweede helft, hadden we zeker een punt verdiend en had het scoren niet zo tegen gezeten misschien nog wel meer. Zaterdag spelen we de laatste wedstrijd thuis tegen Ropta boys. Oant sjen in de Peen om 11 uur.