Peender Pakes (PP45+) weer los......

Vrijdag 11 april was het weer zover, de Peender Pakes (PP45+) konden er weer tegen aan, na het behaalde najaar Kampioenschap van de Pakes zou je verwachten dat de Pakes zouden staan te popelen om ook dit voorjaar dit huzarenstukje te herhalen.

Echter uit niets bleek dit ...........

Om kwart voor 7 stonden er slechts 6 Pakes ???? klaar voor vertrek ( ondanks de toezegging van nog zeker 2 nieuwelingen). Gelukkig kon Pake Henk Brink nog op het laatste moment worden ingevlogen vanaf zijn werk-eiland in de Noordzee. Zodat we toch nog met een 7-tal konden vertrekken

Onze gangmaker in de najaarscompetitie Jannes T was helaas 2 dagen voor dit treffen “ Overvallen “ door de Griep.

In 2 auto’s werd er vertrokken richting de Harkema, hier aangekomen bleken naast de velden, ook de ballen zo hard als beton. De velden door de droogte van de afgelopen tijd.. verder was alles keurig geregeld. De voorjaarscompetitie zijn de PP45+ ingedeeld bij Griepskerk, de Harkema en een oude bekende uit de najaarscompetitie VeV’67 uit Leek

Na het omkleed ritueel en de diverse uitruil van sportkleding stond de eerste wedstrijd tegen Griepskerk 45+ op de rol.

PPPP (Pake Peaky Peender Pomke) riep de mannen nog eem bij elkaar " Moann, wy binne hjoerd mar my 7 moan, spar jimme krachten trog net as een idioat fan foar nei achteren te fleanen, wy matte et trije wedstieden mei dizze ploeg dwoan, net te lang trog breidsje of piele, lit de bal et work dwoan en ot de koans dr leit, Oerhelje....(afdrukken))

Na het begin signaal van de scheidsrechter werd er in een rustig tempo door beide teams de zaak wat afgetast, Griepskerk was een ploeg waar al snel bleek dat hun spits de gevaarlijkste man was. Over en weer werden er kansen gecreëerd, maar tot scoren kwam het nog niet. Voorin vonden Siebe en Henk Tj elkaar steeds beter vinden, de inschuivende Henk Kramer en Freddie Tj. kregen wat kleine kansen. Halverwege kreeg Griepskerk een vrije trap op zo’n 10 meter voor de Peender goal, terwijl Kees Blunder nog druk bezig was zijn verdediging neer te zetten lag de bal al in het net….. 1-0 achter, nu moest het gebeuren, de Peender Pakes creëerden kans op kans, maar de goalie van Griepskerk was een niet te passeren horde deze avond. De grootste kans op de verdiende gelijkmaker kreeg Freddie Tj , geheel vrij voor de goal had hij de hoek voor het uitzoeken na een prachtige combinatie van achter uit tussen Henk K. ,Simon, Henk Tj, Siebe en Henk Brink, echter hij raakte de bal volledig verkeerd en deze vloog hoog over het (bijna lege) doel, in een alles of niets poging van de PP45+ maakte Griepskerk in de laatste seconden uit een counter nog een goal welke in de zaal niet zou misstaan, met een prachtige sleepbeweging werd Kees Blunder omspeeld en tikte de spits van Griepskerk de 2-0 binnen.

De PP45+ begonnen ondanks het teleurstellende verlies tegen Griepskerk scherp aan de wedstrijd tegen de Harkema, deze keer geen aftasten maar gelijk vanaf het eerste fluitsignaal dr foar. De Harkema was hierdoor volledig overrompeld en voor zij goed en wel een bal hadden aangeraakt liet Henk Tjoelker het net van de harrekieten al Bolje ... 1-0. De Harkema heeft normaal gesproken een goed spelende ploeg. Er ontspon zich een leuke wedstrijd met kansen over en weer. Na ongeveer 10 minuten spelen bracht een afstand schot laag over de grond onze keeper Kees B op het verkeerde been. De paal bracht redding. Na een uitgespeelde aanval welke keurig van achteruit werd opgebouwd tikte Henk Tj nog de 2-0 binnen. Met nog een paar minuten te gaan kwamen deze 3 punten niet meer in gevaar.

Zo... eem rust en de stand op maken tot dusver. 3 puntje uit 2 wedstrijden was wel mager voor de PP45+ en dat met de wedstrijd tegen VeV’67 nog voor de boeg.

Dat dit een mooie partij voetbal zou worden stond van te voren al vast. Beide ploegen kennen elkaar nog uit de najaarscompetie waar VeV’67 als 2e achter de PP45+ eindigde. Er ontspon zich een wedstrijd waar beide ploegen voor de 3 punten gingen, er ontstonden over en weer kansen. Na ongeveer 5 minuten tikte Henk Tj. na een uitstekende combinatie met Henk Br. en Siebe verdiend de 1-0 binnen. Even later hadden Siebe en Henk K. De 2-0 op de slof, echter de keeper van VeV liet zich niet weer verschalken. Met nog 10 minuten op de klok waren de meeste van de Peender Pakes moe gestreden (geen wisselmogelijkheden brak hun nu op), VeV rook hun kans en zette nog een tandje bij en dit resulteerde in de verdiende gelijk maker. De PP45+ konden zich niet meer onder de druk van VEV uit spelen en 2 minuten voor tijd tikte VeV de 2-1 binnen. In de slot seconden werd ondanks een uitstekende redding van Kees B. ook nog de 3-1 tegen de touwen geknald.

Al met had er meer ingezeten deze avond, Het getoonde spel bied perspecptief voor de komende wedstrijden, echter zonder wisselspelers, 3 wedstrijden te moeten spelen brak de Pakes op deze avond…..

Bezweet werden de kleedkamers opgezocht waar een heerlijk bekertje ranja klaar stond. Na een verfrissende douche werd er nog nagepraat onder genot van een consumptie en de traditionele bittergarnituur in de gastvrije kantine van de Harkema.

Stand:

VeV'67 3 - 9

Grijpskerk 3 - 6

Peender Pakes 3 - 3

De Harkema 3 - 0

De volgende ronde zal plaatst vinden op vrijdagavond 26 April op Sportpark de Enk in Grijpskerk