Oude tijden herleven op sportpark Olde Wierden

Bij de wedstrijd Opende – Dokkum van afgelopen zaterdag was het terugdenken aan de gouden tijden. Veel publiek dat voor een prachtige sfeer zorgde. Een torenhoge inzet van de spelers en in de slotfase een heroïsch gevecht waarbij opende wist zege te vieren (4-2).

Opende moest het deze middag stellen zonder de geblesseerde Arnold Oosterbaan en de zieke Erwin Henstra. Zoals in een eerder verslag gememoreerd kan de kracht van Opende dit jaar wel eens vanaf de sterke bank komen en dat bleek ook deze dag. Patrick Pot greep zijn kans en de youngster was met twee treffers de man of the match.

In de tweede minuut was het Siemon Kuperus die het eerste speldenprikje in deze wedstrijd uitdeelde. Hij wist een corner van Jarno Westerhof tot op de lat te promoveren. Achterin had Opende de zaakjes goed voor elkaar en hierdoor kon er verzorgd opgebouwd worden. Een snelle aanval via Corwin Westerhof werd in de negentiende minuut door Patrick Pot binnen gewerkt (1-0).

Hierna bleef Opende de aanval zoeken en wist het met enkele afstandsschoten de Dokkumse veste onder vuur te nemen. Dokkum werd een paar keer gevaarlijk uit dode spelmomenten en zo werd er in de 35´ste minuut ook tegen gescoord. Nick de Bruin wist na een korte corner en niet goed verwerken daarvan met een harde schuiver de gelijkmaker te produceren.

Nog geen twee minuten later wist Opende via de gebroeders Westerhof gevaarlijk te worden. Jarno trachtte Corwin tot scoren te brengen, een verdediger van Dokkum kwam tussen beide maar verschalkte hiermee de eigen doelman (2-1). Voor rust had Opende daarna het duel kunnen beslissen,maar kansjes van Corwin Westerhof en Patrick Pot werden niet verzilverd.

Na rust kibbelde het duel verder, waarbij er een gelijkwaardige strijd op het veld van Opende te noteren viel. In deze tweede helft was het de `jonge brigade´ van Opende die voor het vuurwerk zorgde. De sfeeractie met Bengaals vuurwerk deed denken aan de glorietijden bij Opende. Ook het spel van de afgelopen weken geeft de voetballende Peender burger moed en zo was er ook deze wedstrijd weer sprake van verzorgd spel.

Dat Dokkum een prima tegenstander was en ook over veel kwaliteiten beschikt lieten ze in de tweede helft steeds meer zien. Net na rust werd een eerste grote kans nog naast geschoten,maar in de 81´ste minuut was het dan toch raak. Een prima aangesneden vrije trap werd door Dennis de Bruin met het hoofd verlengd (2-2).

Het duel leek daarmee geen winnaar te krijgen, ware het niet dat Opende het in de absolute slotfase op de heupen kreeg. In de laatste minuut van de zuivere speeltijd was het eerst Patrick Pot die nadat de keeper een schot naar de zijkant dacht te werken, deze prima wistbinnen te schieten (3-2). Het doelpunt werd gevierd alsof de champions league gewonnen werd.

Nog was de koek niet op. De ingevallen Daan Vlastuin stond koud in het veld en lanceerde zichzelf. Na goed het overzicht te bewaren gaf hij de bal breed aan de mee opgekomen Jarno Westerhof. Deze wist met dit buitenkansje wel raad en gooide het duel in het slot (4-2).

Ook vandaag liet de Peender bank zien dat deze enorm van waarde is en dat gedurende het seizoen iedereen benodigd is. Volgende week wacht opnieuw een zware krachtmeting. Het prima presterende Ternaard zal dan bezocht worden. Dat dit een geduchte tegenstander wordt hebben zij bewezen met onder andere puntenverovering op RWF en Dokkum.