Opende weet vele kansen niet te verzilveren

Afgelopen zaterdag mocht Opende voor haar tweede bekerwedstrijd aantreden tegen HFC’15.  De uit de tweede klasse gedegradeerde ‘Hoogkarkers’ wisten een zwaarbevochten 0-1 uit het vuur te slepen. Hierbij was het Opende wat tot aan de laatste minuut op zoek ging naar een doelpunt,maar de vele kansen helaas niet wisten om te zetten in eremetaal.

Bij Opende misten vaste krachten Arnold Oosterbaan, Erwin Henstra en Siemon Kuperus, waarbij het jonge grut opnieuw mocht laten zien waar men stond. Met veel passie  en werd de wedstrijd aangevangen. In de achttiende minuut was het Wijnand Willemsen die met een kopbal de paal raakte.  Hierdoor bleef het 0-0, waarbij in de 35’ste minuut te enthousiast verdedigen leidde tot een penalty voor HFC’15. Eppie Pijpker keerde de penalty magistraal en liet ook in de rest van de wedstrijd zien dat hij er na een half jaar afwezigheid in verband met een polsbreuk weer zin in heeft.

In de eerste helft lieten beide teams tot aan de rust verzorgd spel zien en pas na rust ontstond het echte vuurwerk. Opende merkte dat men prima mee kon komen met de Hoogkarkers en gingen in de tweede helft brutaal op zoek naar meer . Hierbij waren de inzetten van de hard werkende Corwin Westerhof net niet rijp genoeg voor doelpunten. Geheel tegen de verhouding in wist Erwin Siekman een spaarzame tegenaanval bij de tweede paal wel raak te koppen (0-1).

Opende ging niet bij de pakken neerzitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Ondanks verwoede pogingen van Wietse Eringa, Daan Vlastuin en Stephan Karst wou de bal er deze middag helaas niet in. En daardoor wist HFC’15 een zwaarbevochten overwinning uit het vuur te slepen. Dat dit gepaard ging met veel krampgevallen bij de bezoekers geeft aan dat men tot het gaatje moest gaan.

Vaste supporter Pieter Hiemstra omschreef de wedstrijd als volgt: “Er zit veel schwung in dit jonge team, het is dan ook genieten van de jonge honden en helaas ging dat vandaag niet gepaard met een oh zo verdiend doelpunt”. “De peendermantsjes hadden zichzelf moeten belonen, dat was zeker verdiend geweest”, aldus Hiemstra.

Aankomende zaterdag mag Opende het thuis opnemen tegen het ambitieuze Groninger Boys. Dit zal wederom een goede test worden, omdat bij de boys veel klasse rondloopt. Om half drie zal er afgetrapt worden op “De Olde Wierden. Nog daarvoor neemt Opende het as dinsdag op in en tegen Buitenpost 2 (aanvang 19 uur).