Opende weet weer wat winnen is

.

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen angstgegner Leo op het programma. Voor Opende was het zonder de lang geblesseerden Eppie Pijpker en Cato de Boer zaak om toch weer eens punten te pakken.

Gedurende de week bleek dat Mike Nitschkowski helaas ook niet inzetbaar was, waardoor het voor trainer Marcel Hiemstra weer puzzelen was. Gelukkig was Machiel Helmus bereid om de veste te verdedigen. Dit deed hij met verve en na afloop van de wedstrijd werd de wijnhandelaar tot Peender man of the match uitgeroepen.

Al na één minuut trof Opende doel. Uit een corner was het de alerte Erwin Henstra die zijn eerste van de middag wist aan te tekenen.  Nog binnen de vijf minuten had Opende Leo de nekslag kunnen geven, maar na een goede actie van Jarno Westerhof kwamen Simon Kuperus en Daan Vlastuin net een teenlengte tekort om de bal in het lege doel te werken.

Daarna had Leo een sterke fase waarbij Rowan Rozema zich tot gevaarlijkste speler van Leo liet kronen. Bij dode spelmomenten was de Leenster immer gevaarlijk en zijn lange inworpen waren ook een gevaar voor de veste van de koelbloedig acterende Helmus. Eenmaal was ook hij geklopt maar redde een verdediger op de doellijn na een kopbal van dezelfde Rozema .

Vijf minuten voor rust was het wederom de beurt aan Erwin Henstra. Hij werd op zijn wenken bediend door Arnold Oosterbaan en ronde bekwaam af (2-0).

Na rust probeerde Leo zich terug in de wedstrijd te knokken. Bij twee dode spelmomenten was het Rozema die tot tweemaal toe de bal op de lat werkte.  Hierna bediende Helmus met een lange uittrap Jarno Westerhof. Westerhof bleef hierna koelbloedig en ronde met een mooie krul af (3-0).

Nog was de koek niet op voor het Peender publiek en vijf minuten voor tijd was het Daan Vlastuin die met een uiterst slimme doorkopbal Arnold Oosterbaan lanceerde. De sterk spelende Oosterbaan bleef koel en schoof de bal bekwaam langs de keeper. Dit resulteerde in een klinkende 4-0 overwinning van Opende.

Hierdoor lijkt het dat Opende de competitie rustig uit kan voetballen en lijken ze zes competitiewedstrijden voor het einde van het seizoen reeds zeker van een vervolg in de vierde klasse. Hoe anders zag het er verleden jaar uit en was het in deze fase iedere wedstrijd binnenknijpen. Met het oog op de toekomst zit het ook goed bij Opende.  Deze week werd het kunstlicht rondom het hoofdveld in gebruik genomen en ook deze middag stonden er aan het eind van de wedstrijd drie a-junioren in het veld. Dat aangevuld met de volgend seizoen terugkerende langgeblesseerden moet ervoor zorgen dat er volgend jaar een verdere doorontwikkeling mogelijk is.

Volgende week treed Opende aan bij en tegen titelkandidaat Helpman. De week daarop wacht RWF thuis, waarbij Peter van Dekken voor een vrolijke noot, na afloop van de wedstrijd, zal zorgen.