Opende voetbalt zich tegen De Lauwers niet uit de dip

.

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen De Lauwers op het programma. Voor de winterstop wist Opende haar laatste overwinning in competitieverband juist tegen deze tegenstander te behalen. Waar bij Opende de afgelopen weken blessureleed op blessureleed stapelde, daar begint de ziekenboeg zich nu weer leeg te lopen.

In de wedstrijd tegen De Lauwers waren het Jarno Westerhof en Arnold Oosterbaan die voor het eerste sinds lange tijd weer minuten maakten.  In de eerste minuten begon Opende, zoals wel vaker na de winterstop, slap aan de wedstrijd en het was dan ook met name aan de spits van De Lauwers te danken dat Opende niet op achterstand kwam. Een prima kans werd door de spits voorlangs getrapt aan de veste van Jarnick Gjaltema.

Hierna ontspon zich een duel wat rommelig was en waarbij Erwin Henstra zich als meest waardevolle speler mocht gaan benoemen. Meermaals werd Henstra de diepte ingestuurd en liet hij keer op keer zijn directe tegenstander staan. Het ontbrak in deze fase aan de beslissende bal en gretigheid aan Peender zijde voor de goal. Uit de vele aanvallen had toch zeker gescoord moeten worden,maar dit gebeurde niet en daardoor werd de thee ,met een brilstand op het scorebord, gedronken.

In de tweede helft werd Jarno Westerhof ingebracht en via hem werd er via de linkerflank meteen druk gezet. Het was in deze fase dan ook wachten op de openingstreffer. Deze kwam er ook. Goed doorzetten van Arnold Oosterbaan bracht de bal bij Daan Vlastuin. De verder onzichtbare spits wist deze bal binnen te werken en hierdoor de 1-0 aan te tekenen.

Opende probeerde hierna de wedstrijd te beslissen,maar halverwege de tweede helft kwam de schrik in de benen. Waar de helft van de ploeg wou blijven voetballen,daar had de andere helft in de gaten dat het niet de middag was om te blijven voetballen. Het hinken op twee gedachten werd de thuisclub dan ook fataal. Niet goed ingrijpen vanuit het middenvel bracht de bal bij Sander Wilpstra, deze bedacht zich niet en liet de bal prachtig in het Peender net vallen (1-1).

Opende probeerde hierna nog wel de winnende treffer te forceren,maar ondanks een fantastisch schot van Jarno Westerhof (en dito redding van de keeper) kwam deze er niet meer.

Voor Opende is het zorg dat er wordt teruggegrepen aan wat er voor de winterstop zo goed ging. In die fase gingen zaken automatisch, zat er veel beweging in de ploeg en een killersmenatliteit was er zowel van de voorwaartsen, als van de verdedigers te bespeuren. Over twee weken kan Opende zich thuis revancheren tegen angstgegner LEO. Tot die tijd zal de flow weer gezocht moeten worden.