Opende ook te sterk voor Oostergo

In een wedstrijd waar het voor beide teams om aanhaken of (voorlopig)afhaken ging heeft Opende een zwaarbevochten overwinning geboekt.

Oostergo heeft met een aantal ervaren krachten een prima selectie en een sterke fysiek. Opende zette hier een portie positieve werklust en de hun kenmerkende snelheid tegenover.

Het valt hierbij op dat er in het spel van Opende steeds meer looplijnen zichtbaar worden en dat men de wil heeft om de slechte start van het seizoen goed te maken.

Dat dat zaterdag resulteerde in de vijfde overwinning op een rij zorgde voor veel vreugde bij de spelers en het talrijk aanwezige Peender publiek. Na 25 minuten was het Cato de Boer die een rebound op een vrije trap van Jarno Westerhof verzilverde 0-1.

Oostergo probeerde het wel, maar de snelle Sijtsma en Jolink werden deze middag prima aan banden gelegd door de verdediging van Opende. Kwam er toch een speldenprikje door dan was er altijd nog keeper Eppie Pijpker die wederom een solide wedstrijd beloonde met de nul.

In de tweede helft leek Opende de wedstrijd voortijdig te beslissen. Eerst was het Herman Sprik van Oostergo die met twee ‘praatkaarten’ het veld moest verlaten, daarna was het vrij snel Daan Vlastuin die een prima aanval ook koel afrondde. Het prima schot belande echter op de paal. Drie minuten later was het Patrick Pot die wel trefzeker was. Echter werd deze onterecht wegens buitenspel afgekeurd.

Dit hield in dat Oostergo ook hoop hield op een resultaat en er alles aan deed om de veste van Pijpker onder vuur te nemen. Oostergo slaagde er niet meer in om het harde werken om te zetten in de gelijkmaker en daardoor kon Opende een vijfde zege op rij boeken.

Voor Opende is het zaak dat iedereen zijn uiterste best blijft doen. Ook vandaag bleek weer dat invallers broodnodig zijn en dat de sterke bank het verschil kan maken. In deze vierde klasse kan geen enkel team en ook individuele speler een offday hebben. De onderlinge verschillen zijn daarvoor dermate klein dat er iedere wedstrijd gepiekt moet worden en dat iedere fout bestraft kan worden.

Voor Opende wacht er volgende week wederom een topper. Om half drie zal er dan thuis aangetreden worden tegen het gevaarlijke Dokkum.