Opende klaar voor de competitiestart

.Afgelopen zaterdag mocht Opende thuis aantreden tegen het ambitieuze Groninger Boys. In deze wedstrijd liet Opende zien klaar te zijn voor het eerste competitietreffen in Frieschepalen. Opende wist een 4-2 overwinning te behalen.
Al snel werd duidelijk dat Opende vol voor de winst zou gaan. De mooiste kansen werden gecreëerd. Meermalen werd Groninger Boys pijnlijk op snelheid geklopt, maar helaas hadden de Peender voorwaartsen het vizier nog niet op scherp. Voor rust werden zeker vijf opgelegde kansen niet verzilverd. Alleen Arnold Oosterbaan wist het net te vinden.
Dit deed Oosterbaan in de tweede helft nog tweemaal en daarmee was hij een positieve uitzondering in het doeltreffend afronden. In de tweede helft had Opende namelijk de kans om een monsterzege op het scorebord neer te zetten. Zoals eerder al aangehaald werden over mooie aanvallen grootse kansen onbenut gelaten. Bij Groninger Boys kreeg good-old Freddy de Grooth twee kansen over de gehelde wedstrijd. Hij liet zien hoe hoog zijn rendement ligt en daar kunnen de Peendermantsjes een voorbeeld aan nemen. Freddy de Grooth trof namelijk tweemaal doel en liet zich de rest van de wedstrijd totaal niet zien.
Zo kon het dan ook dat vanuit het niks Groninger Boys terugkwam tot 3-2. Verder liet Opende het niet komen en middels een doelpunt van de hardwerkende Daan Vlastuin werd alsnog de meer dan verdiende zege veiliggesteld en kon Vlastuin het doelpuntenvertrouwen tanken richting RWF.
Aanstaande zaterdag zal er om 16 uur worden afgetrapt tegen streekgenoot RWF. Ook deze tegenstander lijkt er goed op te staan. RWF bekert door en wist onder andere van derdeklasser Waskemeer te winnen.