Opende bestolen bij Friese Boys.

In Kollumerzwaag stond zaterdagmiddag de kraker in de onderste regionen van 4b op het programma. In een wedstrijd waarin Opende voetballend de betere was liet Friese Boys zien dat een wedstrijd in momenten beslist wordt. Uiterst effectief wist Friese Boys twee matige momenten van Opende af te straffen. Dit leverde over beide helften verdeeld een 2-0 voorsprong op.

Hierbij was het Opende wat in de eerste helft voor de 1-0 al tweemaal op de voortreffelijke keepende Jelmer Bloem stuitte. Na het doelpunt had Opende een mindere fase, waarna Jarno Westerhof het aluminium raakte.

Na rust kwam Opende verbeten uit de kleedkamer. De doorgevoerde wissels zorgden ervoor dat de tegenstander de gehele tweede helft onder druk werd gezet en Opende reeg kans na kans bijeen.

Na de 0-2 was het Arnold Oosterbaan die met een wervelende omhaal de spanning terug in de wedstrijd bracht. Tien minuten voor tijd kwam er loon na werken voor Opende. Stefan van der Veen rondde koelbloedig af, maar nadat grensrechter Wiegersma vanuit het publiek werd aangespoord om alsnog te vlaggen werd dit een minuut later ook gedaan.

Inmiddels lag de bal alweer op de middenstip, maar scheidsrechter Schuurman ging alsnog buurten bij Wiegersma. Om onverklaarbare reden ging Schuurman overstag en werd de loepzuivere goal afgekeurd en hiermee Opende bestolen. In het absolute slot was het keeper Bloem die nogmaals twee keer knap redde en hiermee voor Friese Boys zeker tot ‘Man of the match’ zal worden bekroond.

Wederom een domper voor de Peendermantsjes, waarbij in de tweede helft wel weer het goede veldspel van de voorbereiding was te zien. Dit biedt zeker perspectief en volgende week wacht er weer een nieuwe ronde. Dan gaat Opende op bezoek bij Kootstertille.