JO17 wint van Gorredijk

Met een stevig windje en een heerlijk temperatuurtje werd er om elf uur afgetrapt. De peendermantsjes lieten al snel zien wat de bedoeling was en het was voor Gorredijk maar een geluk dat het vizier nog niet op scherp stond. Dat dit vizier nog niet op scherp stond lag misschien wel aan het feit dat er twee te laat kwamen (iets te vroeg de klok verzet ?) waardoor de opstelling en de tactiek omgezet moest worden. Maar met deze start was het GP duo best tevreden en hun ploegje tikte er maar weer lekker op los. De verdediging stond als een huis en het middenveld was goed alert in zowel de verdedigende als de aanvallende taak. Ook de aanvallers zorgden voor gevaar en dus liep het redelijk gesmeerd. Na al een aantal goede kansen gemist te hebben kwam Opende toch verdiend op voorsprong. Aan deze stand veranderde ook niets meer tot de no-ranjabreak. De tweede helft zou normaal gesproken een makkie moeten worden met de wind in de rug, maar dit werd het niet. Was de teamspirit verdwenen of lag het aan het strijdplan van Gorredijk ? Voor de supporters was het niet echt een mooie voetballende tweede helft maar konden ze wel zien dat de Peendermantsjes knokken voor resultaat. Door dat Gorredijk meer risico ging nemen om tot een goal te komen kwam er ruimte voor Opende om te scoren. Na meerdere kansen gemist te hebben werd er toch nog twee keer gescoord waarbij vermeld moet worden dat de keeper van Gorredijk een paar keer liet zien goed te kunnen keepen. De peender goalie was vandaag geholpen door het team de grote winnaar hij zorgde ervoor dat de nul op het bord bleef staan, en zo kon er met een 3-0 overwinning weer drie punten bijgeschreven worden. De goals werden vandaag gemaakt door Swier (1x) en Niels (2x). Volgende week een uitwedstrijd tegen Oerterp, in de beker werd hier met veel strijd en doeltreffende counters van gewonnen dus de blauwkes zullen op revanche uit zijn.