JO17 start de beker met een gelijkspel

Zaterdag was het dan eindelijk zo ver het balletje gaat weer wekelijks rollen. In de zomerstop waren er weer diverse verkopen en aankopen gedaan en was ook de technische staf aangesteld. Helaas is H er niet meer bij en is het nu de taak aan het GP duo om dit team iedere week in toom te houden. Er moest vandaag gestreden worden in het blauwe tenue met "de puntjes vooruit" tegen het rode RWF. En met een temperatuur van ongeveer 28 graden in de ochtend kon dit weleens een zwaar potje worden. Onder leiding van arbiter Swieringa werd er om 11 uur gestart met de wedstrijd. Ondanks de warmte werd er strijd geleverd door beide ploegen en waren ze goed aan elkaar gewaagd, al kreeg Opende de betere kansen. De verdediging van Opende was goed en fel en gaf dus weinig weg. Op de midden vlogen de zweetdruppels over het veld en voorin probeerden ze langs de stugge verdediging van RWF te komen en een goal te scoren. Met de brilstand op het scorebord werd de rust gehaald en kon er even gekoeld en getankt worden. De tweede helft was het aan de nieuwelingen in de selectie om hun kunsten te vertonen, deze toppers lieten ook zien dat ze prima kunnen voetballen. In de tweede helft kreeg Opende wederom de meeste kansen maar ook RWF kwam nu dichterbij de peendergoal maar tot scoren kwamen ze beide niet. En zo eindigde de wedstrijd in 0-0 en voor een eerste wedstrijd kon de leiding hier tevreden mee zijn al hadden we wel een paar hele dikke kansen gemist. De arbiter en zijn assistenten scoorden een dikke voldoende en de VAR hoefde vandaag niet in actie te komen.
Man van de wedstrijd; het gehele team vanwege hun werklust voor elkaar tot de laatste seconde.
Volgende week een uitwedstrijd tegen Marum JO17-1.