JO17 speelt sterke pot op eigen terrein

In goed overleg was er besloten om de thuiswedstrijd van zaterdag tegen RWF te verplaatsen naar de maandagavond. Donkere luchten kwamen voorbij maar toen de wedstrijd begon was het opgehelderd en kon er in een heerlijk temperatuurtje begonnen worden aan de wedstrijd. Al snel was te zien dat de beide ploegen wederom aan elkaar gewaagd waren. In de beker was de eindstand 0-0 dus iedereen was vol verwachting hoe het nu zou eindigen. Het was Opende wat de beste kansen kreeg maar tot scoren kwamen de voorwaartsen niet. Af en toe pittige duels werden door de arbiter toegelaten en door de spelers werd hier ook niet over geklaagd. Dit laat maar weer zien dat onze mantsjes niet bang zijn voor een stevig duel en dit kan voor de toekomst alleen maar voordeel hebben. Opende had de beste kansen maar het is RWF dat op voorsprong komt uit een nogal makkelijk gegeven penalty. De 50 man tellende SAR steunde de beslissing van de arbiter niet, maar de man met de fluit was vrij zeker en draaide zijn beslissing dan ook niet terug. Maar net als anders ging Opende weer vrolijk door met hun eigen spel en dit werd niet veel later betaald met de gelijkmaker. Het bleef een spannend potje met een behoorlijk tempo en het was weer RWF dat toch wel weer gemakkelijk op voorsprong kwam. Nog voor de rust trokken de Peendermantsjes de stand weer gelijk en was er eerst tijd voor de break. In de tweede helft was het wederom RWF wat op voorsprong kwam door een onhoudbaar afstand schot. Ondanks dat Opende de controle op het middenveld lichtelijk was kwijt geraakt kwamen ze toch voor de derde keer op gelijke hoogte. Net als tegen Rottevalle was dit maar weer een bewijs dat doorzettingsvermogen en er in geloven het beste medicijn is voor resultaat. Gezien het wedstrijdbeeld was een gelijkspel een terechte uitslag geweest maar net als in de eerste helft kwam RWF weer op gemakkelijke wijze op voorsprong. Met nog zeven minuten op de klok werd er het nodige risico genomen en vol gespeeld op de aanval. Helaas lukte het de Peenders net niet om nog een keer de gelijkmaker te maken. En zo werd er met 3-4 verloren. Teleurstelling bij de spelers, maar leiders die weer trots op hun jongens waren. En supporters die een leuke pot voetbal hadden gezien met veel doelpunten waren ook trots op hun mantsjes ze hadden genoten. De goals werden vandaag gemaakt door Ide (1x) en Niels (2x). In deze wedstrijd waren er twee spelers vanuit de JO15 die hun debuut maakten en ze kunnen terug zien op een sterke wedstrijd in de JO17. Zaterdag 26 oktober spelen we de volgende wedstrijd thuis tegen Gorredijk. Come on the Peen !!!!!!!