JO15-1 herpakt zich in Drachtster Compagnie (2-5)

Na de nipte nederlaag van vorige week tegen Gorredijk moest het team van het GP-duo deze middag het ‘blazoen’ weer zien op te poetsen in de uitwedstrijd tegen TFS JO15-1.

En dat leverde nogal wat puzzelwerk op voor de coaches Pieter en Gerrie, Harry was deze middag afwezig, want zowel Erwin de Roos als Martijn Sienema bleken geblesseerd te zijn. Er moest dus ‘geleend’ worden uit het schaarse beschikbare lijstje van spelers en uiteindelijk bleken Jesse Ian de Jong en Roan Alssema beschikbaar te zijn zodat het team gecomplementeerd kon afreizen naar Drachtster Compagnie.

Natuurlijk waren we allemaal nieuwsgierig hoe onze jongens en meiden het vandaag zouden oppakken en al snel bleek in die 1e helft dat de ‘koppies’ goed stonden. Met prima combinaties en slimme passjes werd de tegenstander die 1e helft opgerold dankzij 4 treffers van de vandaag weer uitblinkende Niels de Jong.

Het gevaar van zo’n sterke 1e helft, zo zagen we 2 weken geleden nog in de thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys, is dat de concentratie wat verslapt in het 2e bedrijf. En ook deze middag bleek dat weer het geval. Wellicht dat de 2 snelle tegentreffers, binnen 5 minuten, daar debet aan waren maar natuurlijk mag dat niet gebeuren.

Het was dus ‘worstelen’ die 2e helft maar nadat de thuisclub hun ‘rappe spits’ moest wisselen om aan te sluiten bij een senioren-team kregen de Peenders weer wat meer ‘adem’ en werd de wedstrijd uiteindelijk door een doelpunt van Roan Alssema met 2-5 winnend afgesloten.

Door het puntenverlies van zowel de Feanstars als Drogeham kan het nog gemeen spannend worden in de resterende 3 wedstrijden om de titel. Met een uitwedstrijd tegen Harkemase Boys en de Feanstars en de laatste thuiswedstrijd tegen Drogeham kan het dreamteam wellicht nog voor een verrassing gaan zorgen.

Omdat ik zelf niet bij de wedstrijd aanwezig was kan ik op basis van de geleverde informatie alleen maar concluderen dat de titel ‘man van de wedstrijd’ deze middag aan Niels de Jong kon worden overhandigd. En dan natuurlijk vooral op basis van zijn 4 gescoorde doelpunten. Proficiat.