De beuk er in bij wedstrijd JO17

Zaterdagmiddag mochten de Peendermantsjes aantreden op het sportpark in Oerterp tegen hun JO17-1. Na het omkleed moment en de tactiek bespreking kon het groene grasmatje opgezocht worden. Bij het betreden van het veld werd er door de tegenstander al geroepen "hè lytskes jimme binne jir verkeard de C's spielje net". Zo de toon was gezet en de mouwkes bij de Peendermantsjes werden nog even een keer extra opgevouwen en toen de man in het zwart op zijn fluitje blies ging het los. Het was Oerterp die gelijk voor gevaar zorgde en de Peenders werden terug gedrukt op eigen helft. De readsjes probeerden te voetballen maar tot verder dan de middellijn kwamen ze niet. Het te mooi willen oplossen en te laag tempo in het spel van Opende zorgde ervoor dat Oerterp de gevaarlijkste ploeg bleef in het eerste kwartier en de blauwe reuzen beloonden zich zelf dan ook met een goal. Het GP duo was niet tevreden en greep gelijk in, de opstelling werd op een paar plaatsen gewijzigd en met de opdracht het tempo omhoog kon er weer verder gevoetbald worden. De opdracht was begrepen ook nu kwamen de Peendermantsjes richting de goal van Oerterp, kansjes kwamen er en de verdedigers van Oerterp moesten volop aan de bak. Minuut 28 was inmiddels ingegaan toen Ide op links de aanval in gang zette op kracht passeerde hij de verdediging van Oerterp en kwam de 16 meter binnen en beloonde deze goeie actie door de gelijkmaker te maken. Bij Oerterp kwam gemopper en bij de Peenders kwam energie naar buiten. Nog voor de rust zorgde de net ingevallen Niels voor de 1-2 ruststand. Tijdens de break werd er even besproken wat er het eerste kwartier mis ging. De tweede helft stond er een heel ander Opende in het veld, strijd, goed samenspel en tempo werd er er op de mat gelegd. Met gevolg binnen de kortste keren de 1-3 van Niels op het scorebord. Oerterp was er klaar mee de beuk ging er in en het werd een wedstrijd met af en toe harde duels. Maar onze mantsjes kunnen wel een tikkie hebben en gingen gewoon door met voetballen op hun eigen manier. Het middenveld nam het publiek af en toe even mee naar Spanje en dit waren best kippevel momenten, jongens jongens wat mooi voetbal. Oerterp kreeg kansen en Opende kreeg ook kansen maar uiteindelijk waren het de Peendermantsjes die nog een keer wisten te scoren en zo de 1-4 eindstand noteerden. Er was applaus vanaf de kant want het publiek had genoten van de tweede helft.
Man van de wedstrijd; wederom het hele team maar daar wil ik wel Jacco nog even bij benoemen. De "lytse wrotter" kreeg vandaag de meeste tikken uitgedeeld maar kwam in ieder duel als winnaar uit de strijd. Aanstaande zaterdag spelen onze toppers thuis om 11 uur een oefenwedstrijd tegen Harkemase Boys. Come on the Peen