JO15-1 sterk in en tegen Buitenpost JO15-2 (0-5)

uitenpost- Na de 6-0 overwinning van vorige week op BCV wachtte deze ochtend de uitwedstrijd tegen het JO15-2 van Buitenpost. Nog steeds zonder de geblesseerden Jelmer Elzinga, Erwin de Roos en Jerco Swieringa. Omdat de JO15-2 vandaag vrij had kon er aanvulling vanuit dit team komen in de personen van Ruben v.d. Veen, Milan Smid en Vincent de Jong.

De 1e helft bleken de Peendermantsjes een duidelijk veldoverwicht te hebben maar werd er teveel in de ‘trechter’ gespeeld waar het al ontzettend druk was. Dit bleef zo’n 20 minuten ‘aanmodderen’ en toen had het GHP-trio er genoeg van en plaatste een tactische ingreep door Christiaan van Doezum weer in de spits te posteren en Martijn Sienema weer centraal op het middenveld. Milan Smid schoof hierdoor een linie terug, van de spits naar de rechtshalf.

En of het nu deze ‘meester-zet’ is geweest of gewoon het geluk van de 1e treffer, lekker stiftje van Niels de Jong, maar ineens zat de ‘swung’ er in. In de resterende 15 minuten van die 1e helft werden de gastheren naar een 0-3 ruststand gespeeld dankzij doelpunten van Niels de Jong en Christiaan van Doezum.

‘Dot hien jimme goet sjoen’ sei opa Siebe v.d. Velde langs de zijlijn. ‘Mei Christiaan ien de spits is er krekt wot meer druk en is de druk ieniens fan de skouderkes ou’. En zo was het ook. Kennelijk speelt de spanning nog steeds een rol bij onze ‘jonkies’ want zodra de 1e treffer was gevallen leek die spanning weg te ‘ebben’ en werd er een puik potje voetbal op de mat gelegd.

In de rust was er niet veel tijd om de jongens te vertellen wat ze nog zouden kunnen verbeteren want daar moest de strijd aangegaan worden met een wesp. Maar een team van 15 man bleek dat ene kleine beestje niet aan te kunnen want de kleedbox was in mum van tijd leeg. Alleen een zielig klein wespje bleef achter. Waarschijnlijk genietend van al die niet genuttigde limonade.

De 2e helft begonnen de gasten zoals ze in de 1e helft waren geeindigd: hoog druk zettend en zeer goed de vrije ruimte gebruikend. Dit resulteerde dan ook al binnen 5 minuten in de 4e treffer toen Niels de Jong langs zijn ‘bewaker’ glipte en de bal zeer slim langs de uitkomende keeper wist te spelen (0-4). Een uitstekende treffer en ook belangrijk begin van die 2e helft want daarmee druk je de eventuele aanvalsdrang van de tegenstanders meteen even flink de kop in.

In de resterende minuten werd er goed gevoetbald maar de ‘druk’ was wat van de ketel. Toch was het, vooral die 2e helft excellerende ,Johan Terpstra die het net nog eens mocht laten ‘bollen’ na prima voorbereidend werk van Niels de Jong. Laatstgenoemde had met 3 treffers en 2 assists dan ook een leeuwen-aandeel in de uiteindelijk meer dan terechte 0-5 overwinning van de Peendermantsjes.

Maar dat was niet voldoende voor de titel ‘Man of the match’ want die was dit keer voor Dani van der Wal die een ‘glansrol’ vertolkte als laatste man. Ja, de hele verdediging, met Berend Werkman, Rutger Elzinga en Ruben v.d. Veen/Vincent de Jong, speelden zeer goed maar Dani blonk vooral uit door altijd op de juiste plaats te staan en telkens weer met uitstekende passing de aanval weer op te bouwen. Geen onrustige trappen, uitstekende coaching, kortom: man van de wedstrijd.

En mochten jullie na het lezen van bovenstaande niet meer weten wie de doelpuntenmakers van deze ochtend waren:
Niels de Jong scoorde 3 x (en 2 assists zo gaf hij nog maar een keertje bij mij aan :-) ), waar Christiaan van Doezum en Johan Terpstra de overige 2 treffers voor hun rekening namen.