vv Opende naar zwaarbevochten overwinning

In een wedstrijd die tot de laatste minuut spannend was heeft de equipe van trainer Marcel Hiemstra aan het langste eind getrokken (2-1).

Opende startte goed aan de wedstrijd en wist middels Ties Wildeboer de eerste speldeprikken uit te delen. Ook Ropta Boys liet zich gelden, maar tot grote zorgen leidde dit niet voor de rood-witte brigade.

In de 13e minuut brak Opende uit over de rechter zijkant. Richard Borger denderde de zestien binnen en werd hier gehaakt.  De strafschop werd feilloos binnengeschoten door Jarno Westerhof.

In de 33e minuut een zelfde moment, met deze keer in de hoofdrol Henk Veenstra. De scheidsrechter durfde het deze keer niet aan om tot een strafschop te komen.

Ropta Boys, onder aanvoering van oud-Opende trainer Wietse van der Veen, wist in de blessuretijd van de eerste helft de gelijkmaker te forceren. Een tot voorzet bedoelde bal van Erik de Vries werd gepromoveerd tot doelpunt.

In de tweede helft werd er voor iedere meter gevochten door Opende. Dit leverde behoudens enkele gele kaarten, ook de , op vechtlust verdiende, overwinning op. Gesteund door het trouwe publiek wist Arnold Oosterbaan in de 85e minuut een vrije trap van Wideboer te promoveren tot doelpunt (2-1).

In de absolute eindfase van de wedstrijd schoof Ropta Boys een extra man mee naar voren. Verder dan een bal op de lat raakte  het niet. Daarmee wist Opende drie bonuspunten te verdienen en de komende twee weken zal Opende moeten laten zien wat deze waard zijn.

Mits het goede spel van na de winterstop wordt doorgetrokken dan kunnen De Sweach en ODV de borst maar nat maken.

Maar zoals een goed gezegde luid: ‘één zwaluw maakt nog geen zomer’.

Toeschouwers: Eerste helft : 113, tweede helft: 143.

Peender man of the Match: Ties Wildeboer