Opende frivool langs OKVC

Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen voor vv Opende op het programma. Het jonge team van het duo Hiemstra/Oosterbaan zorgde voor blije gezichten aan Opender zijde. Ook de neutrale kijker kwam prima aan zijn trekken in het doelpuntrijke treffen waarin Opende de verdiende winst behaalde, 6-3.

Opende startte goed aan de wedstrijd en al binnen tien minuten stond er dankzij treffers van Arnold Oosterbaan en Jarno Westerhof een 2-0 op het scorebord. Even leek het dan ook een ´walk-over´ te worden, maar na voldoende kansen op de 3-0 liet Opende de teugels ietwat vieren. Met name de van Groen-Geel teruggekeerde Johan Niemeijer wist het de verdediging zo nu en dan lastig te maken en middels een stuiterbal en penalty wist hij ook twee keer te scoren.

Niemeijers tweede treffer betekende de 3-2, nadat Daan Vlastuin de 3-1 tegen de touwen werkte. De 53´ste minuut was volledig voor Opende. Eerst was het Daan Vlastuin die uit een corner van Cato te Boer de 4-2 scoorde. Waarna vanaf de aftrap Jarno Westerhof de op hem zo herkenbare manier de 5-2 wist te scoren.

In de slotfase wisten beide teams nog eenmaal doel te treffen.  De 6-3 was een mooie combinatie van Maik Nitschkowsky in samenhang met Westerhof. Eerstgenoemde ronde uiterst koel af.

Volgende week reizen de Peenders af naar het zwalkende Boerakker. Boerakker staat na twee wedstrijden al op twintig tegentreffers en lijkt daarmee een kandidaat om rechtstreeks te degraderen, Voor Opende zal het zaak zijn om de teugels strak te houden en niet met een ´we gaan het klusje wel even klaren´mentaliteit af te reizen.  `Je weet immers nooit hoe een koe een haas vangt´.