Opende moeizaam langs Boerakker

Opende heeft afgelopen zaterdag een zwaarbevochten 2-3 overwinning behaald in Boerakker.  Nadat Opende sterk startte en Arnold Oosterbaan nog in de eerste minuut een perfecte voorzet van Cato de Boer wist binnen te koppen, kwam daarna de klad er in.

Leider Oosterbaan wist het vrijdagavond al: “In zulke wedstrijden kun je alleen maar verliezen”.  En even leek het er ook op uit te draaien. Na twee fikse nederlagen liet Boerakker zien dat het niet als speeltje uit de vierde klasse wil degraderen. Met Allard Gritter op de laatste man en met Lucas Dijk en de altijd gevaarlijke Willem Pieter Wouda voorop ging men de strijd aan.

Opende wilde wel, maar was veel te veel bezig om gehaast een tweede doelpunt te zoeken. Voorbeeld hiervan was de eerste tegentreffer, Willemsen nam een vrije trap veel te gehaast, uit de volgende aanval ronde Wouda af. De aftrap die hierop volgde werd simpel door het duo Willemsen en Henstra ingeleverd en na nog meer gestuntel achterin rondde Dijk binnen dezelfde minuut simpel af.

Nog was het leed niet geschied. Eppie Pijpker leverde een intrap simpel in en de 3-1 leek in de maak. Gelukkig voor Opende had één der spitsen van Boerakker het vizier niet op scherp en kon er met een nipte achterstand gerust worden.

In de rust moet het gedonderd hebben in de kleedkamer van Opende. Na rust ging het tempo omhoog en werden de flankspelers Cato de Boer en Arnold Oosterbaan steeds vaker gevonden en kwam er snelheid in het spel van de Peendermantsjes. Wat volgde waren vele kansen en na een voorzet van wederom De Boer was het Siemon Kuperus die de gelijkmaker binnenwerkte. De oerkreet die Kuperus hierna ten tonele bracht was typerend. Opende wou heel graag en ging ook op zoek naar de winnende treffer.

Deze viel er ook en kwam op naam van Jarno Westerhof, hij ronde een prima aanval simpel af, 2-3. Simpel spelen en de rust bewaren waren de toverwoorden in deze wedstrijd. Na de treffer van Opende kreeg Wouda nog eenmaal een kans, maar deze sterke speler van Boarakker wist het doel niet meer te treffen.

Middels tweemaal Oosterbaan en Henk Veenstra kreeg Opende ook nog drie opgelegde kansen, maar gescoord werd er niet meer en daardoor werd er afgesloten met een 3-2 winst.

Opende liet in de tweede helft zien te kunnen voetballen, maar weet ook dat dit gepaard gaat met de nodige rust en geconcentreerd spel. Volgende week zal er thuis tegen ONR uit een ander vaatje moeten worden getapt wil het voor een positief resultaat in aanmerking komen.

Daarbij moet nog worden opgemerkt dat de IP Camera Pro / IJtsma Livingworld formatie wel al het behaalde puntentotaal van het vorige seizoen van voor de winter, vijf in totaal, is gepasseerd. Tevreden zullen de ‘Peendermantsjes’ hier nog niet mee zijn, want voor dit jaar wordt de lat door de aanhang hoger gelegd en dat mag ook met een team wat een bredere basis heeft en waarbij jong talent zich in dit jaar door mag gaan ontwikkelen.