JO11-2 oppermachtig in de thuisduels

Peize JO11-2 - Opende JO11-2

In de vroege ochtend van 6 oktober vertrekt de JO11-2 colonne voor een uitwedstrijd naar Peize. Achteraf hadden we best wat later kunnen vertrekken gezien het lang moeten wachten op een beschikbare kleedkamer. Nadat onze  leiders zelf hun goal hadden klaargezet en de veldafmetingen hadden uitgelegd aan de scheidsrechter, kon de wedstrijd na een klein kwartier vertraging toch beginnen.

In het begin leek het erop dat we de goede lijn van de 8-0 overwinning zouden doorzetten. We werden een aantal keren zeer gevaarlijk voor de goal. Levi, Rudmer, Silas en Fleur met grote kansen en Anne Marte met een schot op de paal. Hoe goed het voetbal er bij vlagen ook uit zag, scoren deden we niet. Voetbalwetten schrijven dan dat de goal een keer aan de andere kant valt en dat gebeurde ook.  Na de eerste tegengoal leek het of we meteen het vertrouwen kwijt waren. De normaal juist zo stabiele achterhoede had nu bij vlagen moeite om goed uit te verdedigen en voor we het wisten gingen we met een 0 - 4 achterstand terug naar de kleedkamer.

Na een paar kleine wijzigingen en een goed overleg ging ons team goed gemotiveerd de tweede helft in. Na een kleine 10 minuten werd onze inzet beloond en scoorde Wouter met een knap schot. Ons opportunistische spel zorgde er voor dat we vaak dreigend waren maar zo nu en dan ook in een ondertal in de verdediging. Peize wist daardoor ook nog een 5e doelpunt te maken. Wouter zorgde met zijn tweede treffer voor de uiteindelijke eindstand; 5 - 2. De penaltyserie achteraf werd ruimschoots gewonnen door een zeer sterk keepende Mika Wassenaar. Op 1 doelpoging na wist hij elk schot te pareren. Mede daardoor baalden we niet te lang en op de terugweg werd er al weer ruimschoots gezongen en gelachen.

Speler van de week: Wouter Agsteribbe. De altijd koele Wouter redde onze eer met twee prachtige goals.

Opende JO11-2 - Roden JO11-3

Een week later mogen we het thuis opnemen tegen Roden.  Het prachtige veld en de fel aanwezige najaarszon zorgde voor een prachtige ambiance en het was duidelijk; het equipe van Pera / van der Veen had er zin in. Vooral de dames waren erg gemotiveerd doordat de het team van Roden ook een aantal dames in de gelederen had. Nu staan Anne Marta, Fleur en Carlijn altijd wel hun "mannetje" maar meer dan anders voelde het nu zo dat de krachtsverhoudingen eerlijker waren verdeeld.

Opende ging geweldig van start. Binnen de kortste keren had aanvoerder Jasper Nijenhuis zijn team op de helft van de tegenstander staan. Kans op kans werd er gecreëerd maar weer wou de bal niet in het net. Silas, Anne Marta en Fleur hadden meerdere mogelijkheden maar stuitten steeds op de goede keepster van Roden. Op het moment van de eerste time-out was het dan ook een wonder dat er nog niet was gescoord. Op dezelfde manier doorgaan was dan ook het devies. Dan konden de goals echt niet uitblijven.  Helaas viel de eerste goal aan de verkeerde kant. De eerste uitbraak van Roden was meteen een treffer.  In tegenstelling tot andere wedstrijden zorgde de tegengoal er dit keer niet voor dat de kopjes gingen hangen. Sterker nog; het team moedigde elkaar aan! Twee minuten later zorgde Anna Marta, na goed werk van Levi, dan ook voor de bevrijdende treffer.

Jasper is onze cornerspecialist en deed zijn titel eer aan. Vanaf de rechterhoek speelde hij de bal een tikje het veld in en schoot vervolgens vlammend met linkerbeen. Een prachtig doelpunt. Vervolgens wist Levi vlak voor het fluitsignaal nog te scoren na een hele fraaie actie. Opgelucht gingen we met een 3 - 1 voorsprong de rust in.

Meteen in de tweede helft ging Opende weer door met hoog druk zetten. De backs Sem en Mika stonden dan ook veelal ter hoogte van de middellijn of zelfs hoger. Sem kwam zelfs in verleiding tot een afstandschot en scoorde fraai de 4 - 1. Silas creëerde kort daarna voor zichzelf een schietkans en scoorde de 5e.  Fleur zorgde voor de volgende goal door een voorzet van Silas goed binnen te schieten. Een een-tweetje tussen Fleur en Sem zorgde ervoor dat Sem de 7-1 nog net voor de time-out kon binnen tikken.

Willem Pera prees het team voor de goede scoreverloop maar wees tegelijk op de organisatie dat steeds rommeliger verliep. De wil om te scoren zorgde ervoor dat we soms onze posities vergaten en daardoor kon Roden steeds vaker gevaarlijk counteren. Gelukkig bleef Wouter erg oplettend keepen en straalde veel rust uit. Aan de andere kant van het veld ging Fleur Pera door met scoren door weer precies op de goede plek te staan. Een spitsenkwaliteit! Kort gevolgd door Levi die met een hard afstandschot het net wist te vinden. De laatste 10 minuten verliepen rommelig. Mika en Carlijn probeerden het nog eens van afstand en Rudmer had nog een aantal duizelingwekkende acties in huis maar gescoord werd er niet meer.  Eindstand: 9 - 1.

Speler van de week: Carlijn Pera. Carlijn had deze wedstrijd een aantal positiewisselingen en was op elke plek de baas. Ze deed haar aanvallende en verdedigende werk met een ongelooflijke strijdlust en dat zorgde ervoor dat ze een dijk van een wedstrijd speelde.

Na de penaltyreeks bedankte het hele team in het kader van "de week van de scheidsrechter" scheidsrechter Tineke voor het leiden van de wedstrijd.