Opende JO17-1 start competitie met zure nederlaag!!!

Het beker avontuur eindigde vorige week voor de boys en kan het vizier nu volledig op de competitie. Op basis van de beker uitslagen is het nog even zoeken waar we nou staan en ook is het nog onbekend wat je aan tegenstand kan en mag verwachten.  Op ons eigen sportpark was vandaag Roden JO17-2 de tegenstander in de jacht op de eerste competitie winst.

Spetterende opening…

De boys werden weer met de vaste boodschap naar buiten gestuurd en knalden er direct bovenop. De eerste de beste aanval was al bijna raak, maar de keeper van Roden lag (nog) even in de weg. Nog geen minuutje later was het wel raak voor de Peenders. Roan brak op snelheid door en zag zijn inzet nog gekeerd worden, maar Carst was slim meegelopen en wist de rebound beheerst binnen te schuiven en zodoende de boys op voorsprong te brengen. Roden was echter niet uit het veld geslagen door deze snelle openingsgoal want nog geen 2 minuten later was de stand alweer gelijk…

Hierna was het even Roden wat het ritme bepaalde en ook een aantal malen gevaarlijk door kwam. Maar het moet gezegd worden, achterin was men bij de les en ondanks de druk van de tegenstander was er de rust en durf om er onderuit te voetballen. De boys wisten zich weer in de wedstrijd te knokken en in de laatste fase voor de break was men duidelijke de bovenliggende partij. Dit werd uiteindelijk beloond met een doelpunt, welke een kopie was van de 1e treffer. Zodoende kon de limobreak opgezocht worden met een verdiende 2 – 1 voorsprong.

Wedstrijd niet in het slot gegooid…

Ook na de limobreak schoten de boys weer uit de startblokken en was er direct een enorme kans op wellicht de beslissende 3 -1 voorsprong, maar het balletje wou net niet binnenvallen… De Peenders kregen nog een aantal prima kansen, maar het wou niet lukken om de wedstrijd in het slot te gooien. Op de andere kant was Roden een paar maal gevaarlijk en uiteindelijk met enig fortuin wist men de 2 – 2 achter Ray binnen te werken. Een domper voor de Peenders waar Roden zich nog maar eens schrap zette. In de slotfase waren het de gasten die nog 2x wisten te scoren en zodoende de punten pakten.

Valse start…

Na afloop stonden de Peender “kopkes” toch wel even op teleurstelling in de kleedkamer. Zeer begrijpelijk, want tegen een beter voetballend team waren we niet kansloos en had er echt meer ingezeten vandaag…

Vanwege personele problemen bij een Peender collega coach moesten 3 pupillen er nog een wedstrijdje aan vast plakken en automatisch krijgt je er dan een coach bij… Onderweg naar veld 2 liep hij in de fuik van de beruchte “har(ry)de kern” die toch weer even wat kwijt moest: “He boeke, de tactische omzetting hjoed op middenfjild werkte best, maar toch wol een onnoadige nederlaag hjoed… Nije wyke gean ik mei en matte er trije punten pakt wurde”

Tja… komende week gewoon weer scherp op de trainingen en op naar de volgende wedstrijd. Volgende week zaterdag wacht er een uitwedstrijd tegen ONR JO17-1!!