Opende JO17-1 kan koploper 1 helft bijbenen!!!

Vandaag stond weer een lastige opgave te wachten voor de boys. In het pittoreske Garmerwolde kwam de tegenstand vandaag in de vorm van Omlandia/GEO JO17-1. Een ploeg die tot dusverre een foutloos seizoen kent en wekelijks erg op schot is getuige hun ruime winstpartijen.

Strijd en overeind blijven…

Waar de tegenstander dus in blakende vorm verkeerd is het bij de Peenders dit seizoen nog erg moeizaam. Als de echte super vorm er niet is dan moet je dit compenseren met wat anders. Al snel was het duidelijk dat de tegenstander vandaag voetballend meer in de melk had te brokkelen, maar met strijd wisten de boys toch mee te gaan in de wedstrijd. Omlandia had duidelijk een overwicht maar tot echt veel uitgespeelde kansen wist men niet te komen. Desondanks was het wel de thuisploeg die na een kwartiertje verdiend op voorsprong kwam.

Dan is het even aankijken hoe dit tikkie wordt ontvangen, maar al snel lieten de boys zien dat ze niet direct van slag waren. Nog geen 5 minuten na de openingstreffer kwamen de Peenders al weer langszij. Na een snel lopende aanval was Carst het eindstation en wist hij de bal hard en hoog binnen te schieten. Een mooie opsteker voor de boys en tot aan het rustsignaal kwam er geen verandering meer in de stand.

Al snel gespeeld…

Tijdens het theepraatje waren er de complimenten voor de boys, maar ook de aandachtspunten voor de 2e helft werden nog even aangestipt. Je kunt verwachten dat ze een versnellinkje hoger gaan spelen, dus hou het kort en blijf compact.

Na 5 minuten in de 2e helft was de strijd eigenlijk al wel gestreden. Er was achterin even niet meer de felheid in de duels zoals we die in de 1e helft wel hebben gezien en dit resulteerde al snel in een

3 – 1 achterstand. Het verzet van de Peenders was hiermee grotendeels gebroken en uiteindelijk liep de thuisploeg makkelijk uit naar een ruime voorsprong. Uiteindelijk kwam er als eindstand 7 – 1 uit de koker rollen en was het toch wel weer een forse nederlaag. Op zich geheel terecht, maar met een 1 – 1 ruststand hoop en verwacht je wat anders.

Topploegen…

Inmiddels zijn we nu 5 speelronden onderweg en tekent e.e.a. zich nu redelijk af qua krachtsverhoudingen. Een vijftal ploegen steken er ver bovenuit en daarvan hebben de boys inmiddels 4 ploegen als tegenstander gehad. Een zware start van de competitie dus waarbij 2x kansloos is verloren en 2x een nipte nederlaag is gelede

Komende weken lijkt er op basis van de ranglijst weer een aantal gelijkwaardige tegenstanders ons sportpark te bezoeken. Wellicht dat er dan weer punten en overwinningen gepakt kunnen worden. De eerste kans hiervoor is aankomende zaterdag in een heuse “Slag om de Doezumertocht”. Dan komt de tegenstand van de lokale helden van Grootegast JO17-2, een ploeg die tijdens de bekercampagne al eens is verslagen.