Opende JO15-1 begint uitstekend aan nieuwe competitie!!!

Na het binnenhalen van de titel tijdens de najaarscompetitie, ging het vizier al snel op de zaal periode. De minst favoriete periode van het seizoen voor onze boys, en er werd al snel weer uitgekeken naar de nieuwe competitie op het veld. Vandaag was het dan eindelijk weer zover, weer een wedstrijdje buiten!!!

Even zoeken naar het juiste ritme……

Vandaag werden de boys in Heerenveen verwacht en gezien de weersomstandigheden werd er eerst even belletje gepleegd… “Het kunstgras is meer dan prima bespeelbaar” was de boodschap, dus de reis kon gerust ingezet worden!!

Na het 1e fluitsignaal was het even zoeken maar al snel kwamen de kansen er voor de Peenders. Waar we voor de winter al vaak snel de goals zagen vallen duurde het vandaag allemaal even wat langer. De 1e treffer werd “pas” na 15 minuten op het scorebord gezet, maar gezien de krachtsverhoudingen kon je wachten op meer goals. De boys lieten een aantal fraaie aanvallen zien en wisten ook steeds wel het eindstation te vinden in de aanvallen. Maar wie dan ook maar het laatste en beslissende zetje moest geven, de bal ging er niet in. Kort voor rust werd de druk nog maar eens opgevoerd en binnen 3 minuten werd de stand van 0 – 1 naar 0 – 4 gebracht en kon er met een ruime voorsprong de break opgezocht worden!!

Plichtmatig uitgespeeld……

Tijdens de limobreak werden de boys nog even herinnerd aan het voetbal wat we graag willen zien. De eerste periode na rust was er nog wel het idee om er wat van te maken, maar langzamerhand lieten de boys meer en meer de teugels vieren. Uiteindelijk wist men nog 1x een gaatje te vinden achter de thuisgoalie en werd er afgesloten met een 5 – 0 overwinning in het Friese Haagje.

Kritische geluiden langs de lijn…

Het meegereisde publiek liet zich na afloop ook nog even horen. “Gefeliciteerd met de winst, maar van de 2e helft worden we absoluut niet vrolijk” was de boodschap. Waarschijnlijk is er zelfs nog overleg geweest met de “har(ry)de kern”, want via de app kwam daar ook nog wat kritische geluiden vandaan:

“He coach, winst ok, maar qua voetbal niet geweldig vandaag. Wellicht wat harder trainen en meer wedstrijdjes spelen om het juiste gevoel weer te krijgen?? Je mag er wel wat meer aan doen” was de boodschap…

Komend weekend is er een vrije dag zaterdag ingepland, maar voor zaterdag 3 maart is er inmiddels een oefenpotje ingeroosterd. Dan nemen de boys het op, in en tegen Grijpskerk, waar de lokale JO15-1 dan de tegenstander is.