vv Opende wederom naar zwaarbevochten overwinning

In een wedstrijd waarin de belangen vooraf bekend waren heeft Opende de goede lijn van na de winterstop weten door te zetten, 0-1.

Het ging echter niet van een leien dakje en De Sweach mistte in de laatste minuten ook nog een penalty.

Meer dan drie punten zitten er echter niet in een wedstrijd en die gingen er mee met de Peender formatie.

Opende startte goed aan de wedstrijd en schoten van Wildeboer en Henstra hadden meer verdiend. Daarna was er een sterke fase van De Sweach en mocht Opende blij zijn dat De Sweach het vizier niet op scherp had. De laatste minuten voor rust waren weer voor Opende. Eerst was het Westerhof die op de paal schoot, waarna dezelfde Westerhof even later Wildeboer in stelling bracht en deze trof doel (0-1).

De tweede helft was het van Opende zijde tegen houden en uiteindelijk slaagde de Peender-formatie erin om de nul te houden. Dit ging niet zonder enig geluk, want in de slotfase was het De Sweach wat nog een penalty mistte.

Een gestolen overwinning van Opende, maar niemand uit ‘De Peen’ die daar om maalt. ‘De punten is het waar het in deze fase van de competitie om draait’ was een veelgehoorde kreet langs het veld.

Het hondstrouwe publiek van de Peen was weer in grote meerderheid aanwezig en heeft in de laatste weken ook zeker een positieve bijdrage aan het succes wat de club viert.

Het lijkt dan ook dat de equipe van Hiemstra/Oosterbaan de weg naar boven heeft ingezet. Aanstaande dinsdagavond mag dit op sportpark De Olde Wierden om half zeven een (mogelijk) vervolg krijgen tegen het na de winterstop geplaagde ODV.

Toeschouwers: 107, waarvan 85 uit Opende.

Peender man of the match: Eppie Pijpker.