Opende bindt ook ASC aan de zegekar

Opende heeft de goede competitiestart een passend vervolg gegeven. Tegen angstgegner ASC werd een 1-2 overwinning behaald.

In een wedstrijd die van beide kanten moeizaam op gang kwam was de eerste helft nauwelijks het aanzien waard. Voor ASC dreigt het een moeizaam seizoen te worden. Enerzeids wordt het team van Auke Bosma geplaagd door blessures en anderzijds wordt er veel van het duo Tamme de Boer en Han Zwart gevraagd. Deze twee werden deze middag aan banden gelegd door Erwin Henstra en Wietse Eringa.

Opende speelde in de eerste helft in een dermate laag tempo dat ASC prima stand hield. Het was dan ook een fout van goodold Nico Brandsma die de 0-1 moest inleidden. Brandsma schoot bij een poging de bal weg te werken deze in de voet van Daan Vlastuin, deze vond op zijn beurt Cato de Boer en deze rondde uiterst koel af, 0-1.

De tweede helft ging het tempo aan Peender zijde omhoog en reeg men de kansen aaneen. Cato de Boer, Jarno Westerhof, Daan Vlastuin en Arnold Oosterbaan kregen kans op kans, maar waren in de afronding te gehaast en niet succesvol.

Toch was het Jarno Westerhof die het verschil op twee doelpunten pracht. Na een prima aanval schoof hij uiterst koel de bal in de hoek, 0-2.

ASC poogde er nog een slotoffensief uit de gooien maar verder dan de anschlusstreffer van Hille Wijma kwam het niet,1-2.

Voor Opende is het zaak om volgende week het goede spel tegen ONR en deels in de tweede helft tegen ASC te vervolgen. Een koelbloedige afronding kan het hierbij de harten van de Peender supporters wellicht rustiger doen laten kloppen. Sowieso zal de wedstrijd tegen ODV van een ander niveau zijn. De koploper uit 4c komt namelijk langs en de nummer drie uit de competitie zal de aansluiting op de top in deze competitie willen behouden. Om half drie wordt er voor dit prima affiche afgetrapt op sportpark ‘De Olde Wierden’.