JO9-2 start met gelijkspel in de derde klasse

Na een fantastische eerste seizoenshelft met louter overwinningen in zowel de competitie als in de beker zijn onze telgen gepromoveerd naar de derde klasse. In de eerste wedstrijd in deze klasse mochten de ‘Peendermantsjes en Peenderwyfke’ het opnemen tegen Noordbergum.

Opende liet vanaf het begin van het fluitsignaal zien mee te kunnen in dit hogere niveau. Noordbergum en Opende waren zeer aan elkaar gewaagd en dit resulteerde dan ook in een 3-3 ruststand.

In de rust hamerden de coaches erop, dat wanneer er meer ballen werden aangenomen, in plaats van (te) gehaast te schieten, de wedstrijd ook nog wel eens gewonnen kon worden. Het was dan ook een tegenvaller (voor de coaches) dat er niet geluisterd werd en dat Noordbergum wel het geduld bewaarde en hierdoor met nog één minuut te spelen was uitgelopen tot 6-4.

Opende liet echter zien dat men over een onverbiddelijk doorzettingsvermogen beschikt en daardoor werd in een bloedstollende eindfase nog de 6-5 en zelfs nog de 6-6 geproduceerd. Een prestatie van jewelste en bijna was in de extra (extra) tijd ook nog de overwinning binnengehaald, maar de bal belandde net langs de verkeerde kant van de paal.

De 6-6 was een mooi begin van de nieuwe fase waarin deze jeugd zich begeeft. Men moet nog even wennen aan de iets fysiekere tegenstand en ook is het na de winterstop er weer even inkomen, maar wanneer men het overzicht en de rust bewaard dan wordt ook dit voorjaarsseizoen weer een hele leuke en leerzame periode.

Volgende week wacht thuis de derby tegen Harkemase Boys.

Peender doelpunten kwamen deze wedstrijd van: Ruben (4x) en Milan (2x).