Opende laat publiek smelten in de zomerzon

Na een moeizame overwinning op Boerakker heeft Opende afgelopen zaterdag de harten van de voetbalsupporters (wederom) veroverd. In het heerlijke zomerzonnetje werd er hartstochtelijk gespeeld en werd er terecht van ONR gewonnen met 2-0.

ONR startte goed aan de wedstrijd en dicteerde de eerste tien minuten. Hierna nam Opende de teugels over en werden er via Siemon Kuperus , Maik Nitschkowski, Jarno Westerhof, Erwin Henstra en Daan Vlastuin mogelijkheid op mogelijkheid gecreëerd. Het enige wat Opende zich in de eerste helft kon verwijten was het ontbreken aan het ‘killersinstinct’. Hierdoor bleef ONR in leven en was het Hendrik Rozema , welke deze middag verder aan banden werd gelegd door Arnold Oosterbaan, welke opdook voor doelman Pijpker. Pijpker pareerde het schot en stond deze middag bekwaam zijn veste te verdedigen.

In de tweede helft aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Opende dicteerde maar wist aanvankelijk niet het verschil te maken, hierdoor werd ONR in de wedstrijd gelaten en was het opletten voor Pijpker bij de spaarzame tegenstoten.

Arnold Oosterbaan wist in de 64’ste minuut de bal te veroveren en middels een prima steekbal  ‘youngster’ Cato de Boer  alleen op de doelman van ONR af te sturen.  De Boer bleef koel en schoof de bal in het doel, 1-0.

Hierna kregen Vlastuin en Westerhof de mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien. Goede reddingen en het gemis aan scherpte leverde niet de, zo gewenste, bevrijdende tweede treffer op en bij een spaarzame tegenstoot was het wederom Pijpker die handelend optrede. Het publiek werd meegetrokken in het aanstekelijke duel en de ruim 270 supporters smelten weg in het mooie duel en dat werd nog eens ondersteund door de prachtige weersomstandigheden.

In de laatste minuut van de wedstrijd werd alsnog  de bevrijdende tweede treffer door Opende gemaakt.  Via Henk Veenstra, Jarno Westerhof en vervolgens weer Veenstra werd de bal achter de doelman gewerkt en wist Veenstra zijn goede invalbeurt te bekronen, 2-0.

Aankomend weekend mag Opende, na een midweeks treffen tegen Eastermar, gaan rusten en vervolgens wacht op 27 oktober de derby tegen ASC in Augustinusga.