Peender Pakes (PP45+) liggen op Koers......

Vrijdag 28 september was het weer zover, de Peender Pakes (PP45+) konden weer los, na de 9 punter 2 weken terug bij ONR in Roden stonden de mannen te poppelen om dit huzarenstukje deze avond even te herhalen. Een paar uur voor vertrek (???) kwam 1 van onze mede uitblinker van de vorige wedstrijden in Roden, Kees Blunder erachter dat zijn aanwezigheid gewenst was bij de jaarlijkse Floralia van het Kompas. Op het laatste moment heeft de technische staf Jan "Beerke" bereid gevonden zijn plaats onder de lat in te nemen.

Verschil tussen beide keepers : Kees maakt Blunders en Jan keepers-fouten :)

Om kwart voor 7 stonden maar liefs 10 Pakes klaar voor vertrek ( geruchten gaan dat de eerste pakes al rond 17.00 uur bij het sportpark waren gesignaleerd en een vorkje hadden meegeprikt bij de overheerlijke maaltijd verzorgd door de Vestina vrijwilligers )

Er bleken slechts 2 pakes bereid te willen BOB 'pen ) . Pomke met de * en JannesT met zn cabriolet.

Leuk detail : voor dat de pakes bij JannesT konden plaatst nemen moest eerst de cabriolet worden verbouwd.

Dit was een attractie op zich : Eerst dak dr af, vervolgens konden 3 pakes achterin plaats nemen en toen kwam het dak dr weer op. Dit was een hilarisch gebeuren en had ondertussen een kijkers-file op de kruising met de Provincialeweg veroorzaakt.

Nadat ieder z'n plaats had werd er vertrokken richting de Wilp, hier aangekomen bleek het Sportpark van de plaatselijk Boys er PiccoBello bij te liggen. Ook hier ( net als bij de VVO ) een aktieve groep MOPérs welke de velden de afgelopen droge zomer keurig hebben onderhouden.

Na het omkleedritueel en de diverse uitruil van sportkleding stond de eerste wedstrijd tegen ONR 45+ 1 op de rol.

Pomke riep de mannen nog eem bij elkaar " Moann, ien Roden wieén wy ofronne wieke boljend suprieur tov de oare ploegen, echter ien ding, et rendement qua doelpunten lei fjist te leeg. Hjoerd net te lang trog breidsje of pielle, ot de koans dr leit, Oerhelje....(afdrukken))

ONR trok zich na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter zoals verwacht als een handbalverdediging terug voor eigen doel. de PP creéerden kans op kans, echter het was zo vol voor het doel dat er altijd wel een lichaam of been van de tegenstander tussen zat. Ook alle schoten van afstand werden door de ONR goalie gepakt of buiten getikt.

Tijd voor verjonging : JannesT en HenkB werden gebracht.

Daar het 1ste doelpunt maar niet wilde vallen begonnen de PP uit positie te lopen met als gevolg 2 minuten voor tijd een counter van ONR...., deze werd "kansloos voor Beerke " binnen getikt. Daar stonden de PP dan, 99% balbezit en 1-0 achter. hoe moeten wij dit aan de achterban verkopen... Nog 1 x werd er alles aangedaan de gelijkmaker binnen te tikken met alle risico's van dien, in de laatste seconden nog een counter van ONR 2-0.

........ dat wij hier zijn ingetrapt stond van de bezwete koppies te lezen en dat met de topper tegen VeV'67 voor de deur.

De PP45+ begonnen ondanks het teleurstellende verlies tegen ONR scherp aan de wedstrijd tegen VeV, deze keer geen aftasten maar gelijk vanaf het eerste fluitsignaal dr foar. VeV was hierdoor volledig overrompeld en voor zij goed en wel een bal hadden aangeraakt liet de balvaste Henk Tjoelker het net van de Leeksters Bolje ... 1-0. VeV is zoals wij inmiddels al wisten een goed spelende ploeg. Er ontspon zich een leuke wedstrijd met kansen over en weer. na ongeveer 10 minuten spelen bracht een afstandschot laag over de grond onze keeper Beerke op het verkeerde been. De bal lag al in het net toen Beerke nog vol stijl naar de hoek dook..... 1-1. Na een uitgespeelde aanval welke keurig van achteruit werd opgebouwd tikte de onvermoeibare Siebe de 2-1 binnen. Even later een onnavolgbare aktie van Rense van de Donk, hij draaide zich tussen 2 man vrij voor de goal, tis dat de leekster keeper zo attent was. Een paar minuten voor tijd bracht VeV de eindstand op een verdiende 2-2.

Zo... eem rust en de stand opmaken tot dusver. 1 puntje uit 2 wedstrijden was wel mager voor de PP45+ en dat met de wedstrijd tegen "angstgegner" de Wilper Boys nog voor de boeg.

Dat dit een "stevige partij "zou worden stond na beginsignaal van arbiter Vlasma al vast. De 45+ regels werden niet altijd door de arbiter toegepast en zo onstond een wedstrijd met over en weer kansen met de PP als voetballende ploeg en de WB meer fysiek om de PP uit hun goede veld spel te halen. Na ongeveer 20 minuten tikte PeterB na een uitstekende aanval verdiend subtiel de 1-0 binnen. Dit was gelijk zijn laatste aktie van deze avond op het veld. De WB zette nog een keertje aan maar de verdediging van de PP stond goed met Simon, Henk & Henk. Beerke groeide in de wedstrijd met een paar sublieme reddingen. Vlak voor tijd werd een verwoestende uithaal door 1 van de WB spelers door Beerke "atletisch" op de lat getikt... Echter de bal stuitte het veld weer in vlak voor de voeten van een WB spits, deze zou het net eem laten bolje. Echter hij had niet meer op Henk de Monnik gerekend, deze kon met een uiterste krachinspanning de bal nog voor zijn voeten weg tikken en zo een zekere gelijkmaker voorkomen. Deze aktie was kenmerkend voor de PP45+ deze avond. Leuk spelend met inzet.

Bezweet en voldaan werden de kleedkamers opgezocht en na een verfrissende douche werd er nog eem nagepraat in de gastvrije, gezellige kantine van de Boys.

Na kennis te hebben genomen van alle overige uitslagen bleken de Peender Pakes ook nog eens Hersftkampioen te zijn geworden deze avond. Wat bij thuiskomst in Opende nog even moest worden gevierd in de Veste .......

Stand:

Peender Pakes 45+ 6 - 13

VeV'67 6 -10

Wilper Boys 6 -6

ONR 6 -6

De volgende ronde zal plaatst vinden op vrijdagavond 2 november op het eigen Sportpark in Opende