V.V. Opende deelt de punten met Anjum

In een spannende wedstrijd heeft de rood-witte brigade van Wietse van der Veen een punt overgehouden aan de wedstrijd met Anjum. Opende leidde tegen de verhouding in bij rust met 0-2, in de tweede helft kwamen de ‘kolkenfjildbewoners’ terug in de wedstrijd en wisten zij een terecht punt uit de wedstrijd te slepen.

Over de gehele wedstrijd bekeken zal de neutrale toeschouwer zeggen dat ze vrede kunnen hebben met de puntendeling, maar voor de beide trainers zal dit niet gelden. Van der Veen zal aanreiken dat je een 2-0 voorsprong in eigen huis nooit mag weggeven en trainer Jacob Postma zal zeggen dat zijn team qua kansenverhouding het duel absoluut had moeten winnen. Wat rest is voor beiden een puntendeling.

Opende kwam in de eerste helft op voorsprong door een machtige rush van tank Henk Veenstra, hij werd op het juiste moment gelanceerd door Wilmer Ypenga. Net voor rust leverde een aanval via hetzelfde duo en met dezelfde doelpuntenmaker de 2-0 op. Anjum zette daar vele kansen tegenover, maar de paal en Eppie Pijpker brachten redding namens Opende. Al moet daarbij vermeld worden dat het vizier van de Anjum voorwaartsen de eerste helft ook niet op scherp stond.

In de tweede helft kreeg Anjum al snel een penalty cadeau en deze werd feilloos binnen geschoten door Pope Bauke Holwerda. Hierna waren er vele kansen over en weer, maar de beide keepers waren deze middag de besten van het veld. Andre Turkstra wist zijn veste de tweede helft schoon te houden en ook Eppie Pijpker keepte een puike partij. Hij kon niet voorkomen dat in een sliding tussen Henry van der Wal en Sietze Jansma de bal toch nog in het Peender doel belandde (2-2). Hierna rook Anjum bloed, maar gescoord werd er deze middag niet meer. Grote winnaar deze middag waren dan ook de 300 toeschouwers, die verdeeld over de beide kampen toch met een tevreden gevoel huiswaarts keerden. Ze hadden een spannende en doelpuntrijke wedstrijd gezien.